Melihcan ÇALIŞKAN - Serkan KÖYMEN / İSTANBUL, () İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Tuzla'da, Şile Kömürcüoda Çöp Sızıntı Suyu Arıtma Tesisi'nin temel atma törenine katıldı. İmamoğlu, “Çevre sorunlarının, ülkemizde belki de en yoğun şekilde ele alınması gereken yer İstanbul'dur. Koku sorunu yaşayan Tuzlalıların bu sorununu gidermek için, çöp sızıntı suyunun arıtımını yerinde yapacağımız tesisle Tuzla halkını rahat ettireceğiz" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Tuzla'da, Şile Kömürcüoda Çöp Sızıntı Suyu Arıtma Tesisi'nin temel atma törenine katıldı. Koku sorununu hallederek Tuzla halkını rahat ettireceklerini vurgulayan İmamoğlu, "Şile, Kömürcüoda'da bir tesisimiz var ve orada İstanbul'un atığıyla ilgili yönetimin yapıldığı depolama alanımız var. Bu depolama alanında, çöp sızıntı suyunu ne yazık ki kapasitesi yüksek olmasından ötürü, direkt gelmesiyle beraber, yoğun koku sorununu yaşayan Tuzlalıların bu su sorununu gidermek için yerinde çöp sızıntı suyunun arıtımını yaparak Tuzla halkını rahat ettireceğiz" dedi.

'PROJELERE SEÇİM KAZANDIRIR-KAZANDIRMAZ DİYE BAKMIYORUZ'
İçinde bulunduğumuz doğal çevrenin şartlarına uyumlu yaşanması gerektiğine dikkat çeken İmamoğlu, "Bu uyumu bozmanın acı sonuçlarını yaşadık. Doğayı yok saymak, aslında öğrendik ki geleceği yok saymak demektir. Doğayı kirletmeden tahrip etmeden, tüketmeden yaşamak zorundayız. Gelecek nesle güzel bir çevre bırakmak zorundayız. Çevre sorunlarının hele hele ülkemizde belki de en yoğun şekilde ele alınması gereken yer İstanbul'dur. Temiz enerji kullanımı, iklim koşullarına göre peyzaj, katı atıkların ayrıştırılması, depolanması, bütün bu hususlar kişi başına düşen yeşil alanın en üst seviyeye taşınması, işte bütün bunlara yoğun yatırımlar yapıyoruz. Bunların hiçbirisi gösterişli projeler olmayabilir. Çılgın projeler değil, rant projeleri de değil. Ama sağlıklı bir yaşamı İstanbul'da var edebilmek adına kesinlikle önemli projeler. Projelere şöyle bakmıyoruz; Bu seçim kazandırır projeler mi? Seçim kazandırmaz projeler mi? Diye bakmıyoruz. Biz olaya bu yapılacak işler, şehrimiz için ne kadar önemli? İnsan sağlığı, canı açısından ne kadar öncelikli öyle bakar, öyle karar veririz" Şeklinde konuştu.

'SAĞLIKLI ÇEVREYİ VAR EDEBİLMEK İÇİN ÇALIŞMALARA DEVAM EDECEĞİZ'
Bir avuç insanın iktidarını değil milletin iktidarını istediklerini vurgulayan İmamoğlu, "İktidar istiyoruz biz, ama bir avuç insanın iktidarını değil, milletin iktidarını istiyoruz biz. Türkiye'de, bu ülkede konuşurken genç kardeşlerimi görüyorum. Hepsinin zekasına hayranım. Özellikle 15-30 yaş arası 20 milyonun üstünde genci var bu ülkenin. 21 milyona yakın. Avrupa'da ilk 10'a girer böyle bir nüfus. Yani şöyle sırtını yasla onlara, aman Allah'ım, ferah olsun için. O kadar enerjisi yüksek, zeki, ahlaklı, 'hakkım değilse istemiyorum diyor mesela, bana hakkımı ver, Bana adalet ver' diyor, 'bana güzel çevre ver, geleceğimin teminatı olacak bir çevre sağla' diyor. İşte onun için biz, bu sağlıklı çevreyi var edebilmek adına bu şehirde özenli çalışmalar yaptık, yapmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı. Temeli atılan tesisin yıl sonuna tamamlanması hedefleniyor. ()