Deprem nedeniyle Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesinde çalışmalarına devam eden Ümraniye Belediyesi, çocuklara, oyuncak, çikolata ve şekerleme dağıttı. Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, "Yavrularımızın, depremde korkuyla atan kalpleri artık sevinçle atsın istiyoruz" dedi.

İlçede konteyner kent kurulumu, cadde ve sokakların temizliği, temel ihtiyaç malzemelerinin karşılanması gibi faaliyetlerde bulunan belediye, afetzedelerin ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Ümraniye Yardım Koordinasyon Merkezi kurmuştu. Yardımseverlerin getirdiği ve belediyenin de ayrıca tedarik ettiği tonlarca yardım malzemesi de afet bölgesine ulaştırılmıştı. Yardım kampanyası kapsamında çocuklara oyuncak, çikolata ve şekerleme dağıtıldı. 

"ÇOCUKLARIMIZ BİZİM HER ŞEYİMİZ"

Depremden etkilenen çocukları iyileştirmenin önemine vurgu yapan Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, “Deprem, sadece biz yetişkinleri değil, çocukları da derinden etkiledi. Yavrularımızın, depremde korkuyla atan kalpleri artık sevinçle atsın istiyoruz. Bu acıyı birlikte yaşadık, hep birlikte iyileşeceğiz. Çocuklarımız, bizim her şeyimiz. O minik yürekler, tarifi imkânsız korkular yaşadı. Bu travmaları atlatabilmeleri için psikolojik destek de sağlıyoruz. Yavrularımız için inşa çalışmaları devam eden konteyner kentte çocuk parkı oluşturacağız. Bölgedeki ekiplerimiz de Ümraniye'deki kardeşlerinin yolladığı oyuncak ve çikolataları depremzede çocuklara dağıtıyor. Her zorlukta olduğu gibi bu süreci de birlikte atlatacağız. Yüreği kocaman fidanlarımızı yeniden yeşerteceğiz" diye konuştu.