Büyükçekmece Belediyesi, Çanakkale Zaferi'nin 108'inci yılı dolayısıyla anma ve kutlama töreni düzenledi. İlk tören Çanakkale Geçilmez 100'üncü Yıl Anıtı önünde yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende Büyükçekmece'den Çanakkale'ye giden 100 bisiklet sporcusunun Çanakkale Şehitliği'nden getirdikleri toprak, anıttaki barışın simgesi olan zeytin ağacının toprağıyla buluşturuldu. Ardından Gökkuşağı Engellei İzci Kulübü'nün seslendirdiği Çanakkale Oratoryosu katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı. 

Törene Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, geçmiş dönem milletvekili Süleyman Çelebi, CHP Büyükçekmece İlçe Başkanı Halis Çiçekçi, İYİ Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı Nejat Durmuş, Demokrat Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı Gülay Ezibay, belediye meclis üyeleri, gaziler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ardından ilçedeki Cumhuriyet Meydanı'nda resmi tören gerçekleştirildi. Büyükçekmece Kaymakamı Ali İkram Tuna, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Garnizon Komutanı Albay Ümit Genez ve Cumhuriyet Başsavcı Vekili Kenan Zurnacı'nın katılımıyla gerçekleşen tören Atatürk Anıtı'na çelenk takdimi ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından son buldu. 

“CUMHURİYETİN TEMELİNİN ATILDIĞI KAHRAMANLIK DESTANIDIR"

Törende konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Çanakkale şehitlerini rahmet ve minnetle anarak şöyle konuştu:

 “Çanakkale bir destandır. Ya yok olacaktık ya da var olacaktık. Yarbay Mustafa Kemal diye bir Osmanlı askeri Çanakkale de bir kahramanlık destanı yazıyor ve dünyadaki bütün savaşların yanında o altın harflerle yazılıyor. Dünya tarihine çünkü tek bir devletle, iki devletle, üç devletle, dört devletle savaşmıyor. Dünya ile savaşıyor o günkü şartlarda. O günkü imkanlarla. Bunu hepimiz biliyoruz. Ruhları şad olsun. Çanakkale destanı deniz savaşıyla kara savaşıyla esas itibariyle Cumhuriyetin temelinin atıldığı bir savaş, kahramanlık destanıdır."