Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, beklenen İstanbul depremi için zamanın daraldığına dikkat çekerek "Büyükçekmece'de riskli bölgelerin imar planlarını onaylayın. İmar planları onaylanmayan bölgelerde yaşayan vatandaşlar endişeli. İnsanlar diyor ki 'planımızı verin, biz bu binaların içinde ölmeyelim'. Benim sizden ricam İstanbul depremi kapıda Tepecik, Türkoba, Pınartepe halkı ne verirseniz verin vereceğiniz imar planını bekliyor" dedi. 

Tepecik, Türkoba ve Pınartepe planlar olduğunu söyleyen Akgün, "Kumburgaz planlarında henüz konsept, disiplin konulamadı. Çünkü transfer yerleri bulunacak, sorun var. Yıllardan beri bir plan çalışması yapılıyor. Yaz ve kış oturulan Tepecik, Türkoaba, Pınartepe, Tepecik merkezin planlarını mecliste dile getirdik. Komisyonlarda dile getirdik ve şunu her zaman söyledim, Büyükşehir Meclisi'nden Büyükşehir İmar Komisyonu'ndan özel bir plan istemiyoruz. Çıkar ve menfaat sağlayan bir plan istemiyoruz. Şehrin çıkarlarına uygun bir plan istiyoruz. Biz de sizden 50, 20, 30, 7, 10 katlı plan istemiyoruz. 1 ile 4 kat arasında plan istiyoruz" diye konuştu. 

"VATANDAŞ YAKAMA YAPIŞIYOR"

Yatay yapılaşmayı şiar edindiklerini belirten Akgün, "Tepecik merkezdeki vatandaşlarımızın 2009'dan beri bizden talebi budur. Sorunlar, havza meselesi vardı. Bitti, plan yapıldı. Bugün çıkıyor, yarın çıkıyor. 210 maddelik bugünkü meclis gündeminde yine göremedim. Göremeyince de bu konuşmayı yapmak zorunda kaldım. Türkoba da aynısı. 2008'den beri orasının da planları gitti geldi. Son olarak 2021 Ekim'inden beri Tepecik de 2021 Temmuz'dan bu yana belediye imar komisyonunda, meclisin havale ettiği komisyonda bekliyor. Pınartepe 2018'den beri bekliyor. Burada insanlar evlerinde oturuyor. Hele hele Tepecik merkezdeki benim 75'den beri bildiğim eski binalar püf desen yıkılacak. Vatandaş yakama yapışıyor, 'Bizim planlarımızı niye çıkartmıyorsunuz. Biz sizden para istemiyoruz. Evimizi yıkıp yapacağız. Sizden plan istiyoruz. Çıkartmayacaksanız bize umut vermeyin. Planımızı verin. Biz bu binanın içinde ölmeyelim. Bu binaların içinde bizi öldürmeyin' diyor. Ne yapalım? Hep birlikte el birliğiyle çıkartalım. Benim sizden ricam İstanbul depremi kapıda. Tepecik, Türkoba, Pınartepe halkı ne verirseniz verin vereceğiniz imar planını bekliyor" ifadelerini kullandı.