KAĞITHANE'de boşanma aşamasında olduğu eşinin barışma teklifini reddetmesi üzerine bıçaklayarak öldüren Şener Barut hakkında, ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldı.
İstanbul Cumhuriyet Savcılığınca hazırlanan iddianameye göre, 14 Ocak'ta Şener Barut, boşanma aşamasında olduğu eşi Sultan Barut'u bıçaklayarak yaraladıktan sonra, Çağlayan'daki polis karakoluna teslim oldu. 
Polis ekipleri, Sultan Barut'un cansız bedenini apartman boşluğunda yerde yatar vaziyette buldu. 
Tutuklanan Şener Barut savunmasında, 9 yıldır evli olduğunu, eşinin telefonunda başka biriyle mesajlarını gördüğünü söyledi. Mesajları gönderen kişiyi aradığında, eşiyle bir yıldır görüştüklerini öğrendiğini ileri süren Barut, eşinin ise inkar ettiğini söyledi. Olay günü de barışmak için eşinin yanına gittiğini, barışmak istemezse korkutmak amaçlı yanına bıçak aldığını da söyleyen Barut, kendisini kaybedince Sultan Barut'u bıçakladığını ve pişman olduğunu ifade etti. İddianamede şüpheli Şener Barut'un, 'Tasarlayarak yakın akrabayı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılması istendi. Şüpheli Şener Barut, önümüzdeki günlerde İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak. ()

(FOTOĞRAF)