Beyoğlu Belediyesi Kahramanmaraş Dulkadiroğlu’nda kurduğu aşevi ile her gün 15 bin depremzedeye üç öğün sıcak yemek ikram ediyor. Ayrıca 3 adet mobil aşevi de her gün çevredeki barınma alanlarını gezerek depremzedelere yemek dağıtıyor.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgede çalışmalarını sürdüren Beyoğlu Belediyesi, hizmetlerini sürdürüyor. Kahramanmaraş Dulkadiroğlu’nda kurulan Beyoğlu Yardım Merkezi’nde toplanan yardımlar bir aydır düzenli bir şekilde depremzedelere ulaştırılıyor. Beyoğlu Yardım Merkezi’nde her gün 15 bin kişiye üç öğün sıcak yemeğin verildiği büyük bir aşevi ve günlük 15 bin ekmeğin pişirildiği bir fırın da bulunuyor. Ayrıca çadırda yaklaşık 400 kişinin aynı anda yemek yiyebildiği yemek salonu da depremzedeleri ağırlamaya devam ediyor.

MOBİL AŞEVLERİ BÖLGE BÖLGE GEZİYOR

Aşevine gelemeyen depremzedeler için de mobil hizmet sunuluyor. Belediyeye ait 3 adet mobil aşevi her gün çevredeki barınma alanlarında yaşayan depremzedelere yemek dağıtımı yapıyor. Bölgede AFAD koordinasyonunda yürütülen çalışmaları bizzat takip eden Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, depremzedelere yönelik yardım çalışmalarının ileriki aylarda da kesintisiz devam edeceğini söyledi.