Beyoğlu Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları (BESMEK) “Kültür Solucanı Yetiştiriciliği” kursu ile vatandaşlara yeni bir iş fırsatının kapılarını araladı. Yoğun ilgi gören kursta, kursiyerlere solucan gübresi üretimi teorik ve uygulamalı olarak öğretiliyor.

Türkiye'de son yıllarda popülerleşen solucan gübresi üretimine olan talep her geçen gün daha da artıyor. Bu alanı bir iş fırsatı olarak gören birçok girişimci solucan gübresi sektörüne yönelmeye başladı. Sektöre gösterilen yoğun ilgi üzerine harekete geçen Beyoğlu Belediyesi, açtığı Kültür Solucanı Yetiştiriciliği ve Vermikompost (Solucan Dışkısı) Üretimi Kursu ile vatandaşlara yeni bir iş fırsatının kapılarını araladı. Kurs kapsamında teorik ve uygulamalı eğitimler veriliyor.

SOLUCAN YETİŞTİRİCİLİĞİ VE GÜBRE ÜRETİMİNİN HER AŞAMASI ÖĞRETİLİYOR

Teorik eğitimlerde kültür solucanı yetiştirmek için gereken bilgi, beceri ve donanımı kazanan kursiyerler daha sonra, Beyoğlu Belediyesi 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi ve Kompost-Solucan Gübresi Üretim Tesisi’nde uygulamalı eğitimlere katılıyor. Tesiste kursiyerler, solucan çiftliği işletmelerinde bulunan makine ve ekipmanların kullanımını, ürün güvenliğini ve kritik kontrol noktalarını öğreniyor. Eğitimlerde kültür solucanının besin maddelerini tanıması ve kullanmasını da öğrenen kursiyerler, vermikompost ve gübreleri öğrenerek, bitkilerin besin ihtiyaçları hakkında bilgi sahibi olmuş oluyor.