Beşiktaş Belediyesi, son zamanlarda barajlardaki doluluk oranının azalması ve olası su krizine dikkat çekmek amacıyla farkındalık çalışması gerçekleştirdi. Bu kapsamda, billboardlarda, LED ekranlarda ve ilçedeki tüm açık alanlarda konuyla ilgili paylaşımlar yapılıp, caddelere pankartlar asıldı.

Beşiktaş Belediyesi, sosyal medya hesaplarından #BeşiktaştaSuyumuzuKoru başlığı ile dijital farkındalık kampanyası da başlattı. Belediye Başkanı Rıza Akpolat, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Son zamanlarda kritik bir konuya dönüşen ve küresel iklim değişikliğinin sonuçlarından birisi olan kuraklık tehlikesiyle karşı karşıyayız. Bugünlerde barajlardaki su miktarının az olması ve olası yaşanabilecek su krizi problemi farkındalık yaratılması gereken konulardan birisi haline gelmiştir. Umarım hayata geçirdiğimiz bu proje, konuyla ilgili duyarlılığın gelişmesine katkı sağlar" dedi. 

“NE KADAR SUYUMUZ KALDI?”

Proje kapsamında billboardlar da ve sosyal medya paylaşımlarında “Ne kadar suyumuz kaldı?” sorusuyla QR kod yönlendirmesi yapıldı. Semt sakinlerinin okutmakta olduğu QR kod, İSKİ’nin doluluk ekranını gösteren tabloyu gösteriyor. Beşiktaş Belediyesi’nin günden güne büyük bir tehdit haline gelen su krizi hakkında semt sakinlerine önemli bir hatırlatma sağlayan projesi tasarruf çağrısını da içeriyor.

#BeşiktaştaSuyumuzuKoru kampanyası Machina Creative Thinking Office tarafından Beşiktaş Belediyesi için tasarlandı.