Her yıl Kurban Bayramı'nda İstanbul'un bir çok ilçesinden ve çevre illerden Arnavutköy İmrahor Mahallesi'nde 33 dönümlük arazi üzerinde kurulu Emirhan Besicilik çiftliğine gelen müşteriler, geniş yelpazeli hizmet almaktan büyük memnuniyet duyuyor.

Emirhan Besicilik; Trakya'da 400, Arnavutköy'de 33 dönümlük geniş araziler üzerinde kurulu modern tesislerde hizmet veriyor. Hayvancılık alanında hızla büyümeye devam eden Emirhan Besicilik, bu yıl kendi tesislerinde yetiştirdiği 600 kurbanlık hayvanı satışa sundu. Büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği alanında faaliyet gösteren Emirhan Besicilik, et ve süt üretimi konusunda da bölgenin en kapsamlı firması konumunda. 

Büyük ölçekli yatırım şart

Emirhan Besiciliğe Kurban Bayramı'nın ilk gününde Arnavutköy'deki tesislere yaptığımız ziyarette, Emirhan Besicilik yönetim kurulu başkanı Zakir Arslan ile bu yılki kurbanlık satışları hakkında,damızlık hayvan, et ve süt üretimi alanlarında  geniş kapsamlı  bir söyleşi gerçekleştirdik.

Zakir Arslan, yaptığı açıklamada şunları söyledi. Hayvancılık sektöründe artık büyük ölçekli yatırımların kâr sağlayacağını belirterek sözlerine şöyle devam etti:

"Son  iki üç  yıldır besicilik sektörü iyi bir ivme kazandı. Biz de bu alanda büyük yeniliklere gitmek zorunda kaldık. Mevcut tesisimizde iki ayrı kesimhane kurduk. Kurban kesimi ve kırmızı et ihtiyacı olan kuruluşlara mevcut tesisimizde kesim ve paketleme işlemleri yaparak daha hijyenik bir hizmet vermeye başladık." 

Elimizde kurbanlık kalmadı

Hayvancılık sektörünün önemsenmesi gerektiğini ifade eden Zakir Arslan; "Et fiyatları hala yüksek. Ancak piyasaların daha iyi olabilmesi için yatırımcıların önü açılmalı ve hayvancılık sektörüne daha fazla önem verilmesi gerekir. Orta ölçekli yatırımların maliyetleri nedeniyle istenilen verimliliği yaratamaması, bin baş hayvan üzerindeki büyük ölçekli besi çiftlik yatırımlarını ön plana çıkarıyor. Yüksek maliyetler ve yükselen perakende ürün fiyatları ile hem tüketici hem üretici cephesinde büyük sıkıntıların yaşandığı et sanayinde taşlar yavaş yavaş yerine oturuyor. Bu yıl hedeflediğimiz kurban satışı gayet güzel geçti. Elimizde şu an itibariyle kurbanlık hayvan yok" dedi.   

112  kişilik ekip ile hizmet verildi

Emirhan Besicilik  olarak bayram süresince vatandaşlara oldukça geniş kapsamlı bir hizmet verdiklerini anlatan Zakir Arslan; "Kurban Bayramı'na bir ay kala vatandaşlar bizden kurban alımına başladılar. Bayramının ilk iki günü adeta izdiham yaşanıyor. Elimizde mevcut tüm kurbanlıkların satışını tamamladık ve kesimlerini de bu yıl hazırladığımız iki ayrı kesimhanemizde gerçekleştirdik. Büyükbaş ve küçükbaş kurbanlıklarımız için hazırlanan kesimhanelerimizde; 60 kasap, 2 din görevlisi, 48 kişilik temizlik ve ambalaj ekibi olmak üzere toplam 110  kişi  ile hizmet verdik. İstanbul'un diğer ilçelerinden gelen müşterilerimiz gayet memnun ayrıldılar. Hiç bir sorun ve sakatlığın yaşanmadığı bir Kurban Bayramı geçirdik çok şükür" şeklinde konuştu. 

Bakanlığın besicilik sektörüne desteği devam etmeli

Emirhan Besiciliğin sahibi Zakir  Arslan sözlerine şöyle devam etti:

"Gıda Tarım ve Hayvancılık  Bakanlığı'nın etçi ırk yetiştirmek üzere başlattığı çalışmalar ve besicilik alanında verilen teşvikler büyük ölçekli yatırımları avantajlı kılıyor. 2012 yılında özellikle ithal edilen damızlık hayvanların kesimi piyasaları bir nebze de olsa rahatlatmıştı. Ancak asıl önemsenmesi gereken iç piyasanın bu alanda üretime geçişi oldu. Bu yıl damızlık hayvan ithalatı yapılmadı, iç piyasada bulunan üreticilerin yüzü güldü. Bizim bu anlamda yaptığımız yatırımlar ve çalışmalar tam isabetli oldu." 

Türkiye bu yıl kurbanlık hayvan sıkıntısı yaşamadı

Kurbanlık hayvan sayısında sıkıntı olup olmadığına dair sorduğumuz soruyu da cevaplayan Arslan,  "Geçen sene Türkiye'de toplam 870 bin büyükbaş hayvan ile 2 milyon 200 bin civarında küçükbaş hayvan kurbanlık olarak kesilmişti. Bu sene Türkiye'de bir milyon 500 bin civarında büyükbaş kurbanlık var. 2013 yılının iki katı yaklaşık 3.5 milyon küçükbaş var. Dolayısıyla hiçbir sıkıntı olmadı diye düşünüyorum" dedi. 

Emirhan Besicilik birinci elden üretim ve satış kapasitesine sahip

Emirhan Besicilik, İstanbul Sultangazi'de et ve gıda marketleri ile toptan ve perakende et ve gıda maddeleri satışı marketinin yanı sıra İstanbul Arnavutköy İmrahor Mahallesi'nde bulunan 600 adet büyükbaş hayvan kapasiteli damızlık üretim çiftliğinde, veteriner hekim denetiminde ürettiği et ve süt ürünlerini kendi marketlerinde satışını da yapıyor. 

Vatandaş Emirhan Besicilik'e tam not verdi

Kurban kesimine gelen vatandaşlar daha önceden aldıkları kurbanlıklarını kesim için verilen numaralar ile sıraya girerek kurbanlarını din görevlilerinin okuduğu dualar eşliğinde kesilmesinden ve kesimhanelerdeki elektronik sistemin hızlı işlem yapmasından büyük memnuniyet duyduklarını şu sözlerle dile getirdiler:

"Allah bu tesisi yapanlardan razı olsun. Böylesine kapsamlı ve temiz bir tesisin var olması işimizi kolaylaştırdı. Kapı kapı kasap aramaktan bizi kurtardığı ve kurbanın kesimi yapacağımız bir yerin temini konusunda yaşadığımız sıkıntıları giderdiğinden dolayı Emirhan Besicilik yönetimine ve çalışanlarına çok teşekkür ediyoruz. Allah bu tesisi yapanlardan binlerce kez razı olsun." dediler

Emirhan Besicilik yönetim kurulu başkanı Zakir Arslan; ''Emirhan besiciliği her yıl tercih eden tüm müşterilerimize bir kez daha teşekkür ediyorum'' dedi.

Özel haber: Salih SÜTLAN