İSTANBUL İl Millî Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Şehit Büyükelçi İsmail Erez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde Acil Durum ve Afet Tatbikatı gerçekleştirildi. Tatbikatta lisenin İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği bölümü öğrencileri ve öğretmenleri de görev aldı.
Bayrampaşa Şehit Büyükelçi İsmail Erez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Acil Durum ve Afet Tatbikatı gerçekleştirildi. UMKE, AFAD, İstanbul İtfaiyesi, gönüllülerden oluşan Bayrampaşa Arama Kurtarma (BAYRAK) ekipleri ile lisenin İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği bölümü öğrencileri ve öğretmenler çalışmalara katıldı. Tatbikatta, Bayrampaşa Kaymakamı Soner Şenel, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atilla Aydıner, İlçe Milli Eğitim görevlileri ile lisenin idarecileri, öğretmenleri ve öğrencileri hazır bulundu. 

TATBİKATTA K9 KURTARMA KÖPEKLERİ ARAMA YAPTI
Sınıflarında olan öğrenciler senaryo gereği 7.2 büyüklüğündeki depremin ardından çalan siren sesinden sonra  'Çök-Kapan-Tutun' hareketini yaptı. Tahliye sirenlerinin çalmasıyla öğrenciler okuldan öğretmenler eşliğinde tahliye edilerek, toplanma alanlarına intikal etti. Senaryo gereği okulun üst katında çıkan yangına itfaiye ekipleri müdahale ederek mahsur kalan öğrenci itfaiye merdiveniyle kurtarıldı. Okul içinde çıkan yangında yaralı bir öğrenci de kurtarılarak sağlık ekiplerine teslim edildi. Enkaz bölgesine gelen ekipler gaz ölçümü yaptıktan sonra kurtarma çalışmasına başladı. K-9 Arama-kurtarma köpeği Joker de enkazda arama kurtarma çalışmalarına katıldı. Joker enkaz altında kalan bir öğrencinin yerini tespit etti. Ardından İtfaiye ekipleri enkaz altında kalan depremzedeyi kurtararak sağlık ekiplerine teslim etti. Bayrampaşa Gönüllü Kurtarma ekipleri enkazda sismik dinleme cihazlarıyla enkaz altındaki öğrencinin sağ olduğunu belirledi.  Okulun 3. katında vücudunda kırıklar tespit edilen depremzede ise, pencereden aşağıya sarkıtılan halat halata sabitlenen sedyeyle binadan tahliye edildi. Tatbikatın son aşamasında lisenin İtfaiyecilik bölümü öğrencisi sırtında Türk bayrağı ile 3. kattan halat yardımıyla inerek, bayrağı Kaymakam Soner Şenel’e teslim etti. Ardından tatbikat son buldu.

“ÖĞRENCİLERİMİZİ SON DERECE DONANIMLI BİR ŞEKİLDE YETİŞTİRİYORUZ"
Bayrampaşa Kaymakamı Soner Şenel , “Afetlerle mücadelede afet öncesi, afet anı ve afet sonrası çalışmalar önemli. Bu kapsamda da bugün afet öncesi çalışması olarak bir afette nasıl müdahale edilecek, nasıl kurtarma yapılacak. Burada bugün hem yangın hem de depremle ilgili arama kurtarma çalışmaları yapıldı. Ve tatbikatımız kapsamlı oldu. Hem profesyonel itfaiye ekiplerimiz hem bizim ilçemizin Bayrampaşa BAYRAK olarak adlandırdığımız arama kurtarma ekibimiz hem de okulumuzdaki öğrencilerimizin katıldığı uygulama yapıldı bugün burada. İtfaiyecilik bölümünün olduğu Şehit Büyükelçi İsmail Erez Mesleki Teknik Ve Anadolu Lise’miz İstanbul'da tek lisedir bu alanda. Türkiye'deki 7 liseden birisidir aynı zamanda. Öğrencilerimizi son derece donanımlı bir şekilde yetiştiriyoruz. Geleceğin, ülkemizin itfaiyecilerini, AFAD’cılarını burada hazırlıyoruz" dedi.

“BU TATBİKATIN SIK SIK YAPILACAĞININ SİNYALİNİ VERMEK İSTİYORUM"
Bayrampaşa Belediye Başkanı Atilla Aydıner ise, “Bugün buradaki bu tatbikatın sık sık yapılacağının sinyalini vermek istiyorum. Biz Bayrampaşa Belediyesi olarak da şu anda 12 kişilik olan BAYRAK ekibini nasip olursa 25’in üzerine çıkarmak istiyoruz. Ayrıca gönüllü arkadaşlarımızla da takviye yapmak istiyoruz. Çünkü bu deprem ne zaman geleceği belli olmayan bir unsur. Her zaman hazırlıklı bulunmak zorundayız. İnşallah bu ekibin hazırlıklarıyla ilgili şimdiden çalışmalarımızı başlattık." diye konuştu.