Edinilen bilgiye göre, Yenimahalle ilçesi İvedik Organize Sanayii Bölgesi 1354. Cadde üzerinde bulunan Nokta LPG Otogaz Dönüşüm Sistemleri Toptan Satış Servisi'nde gaz aktarımı sırasında LPG tüpü patladı. Patlamada, depoda bulunan 5 işçi yaralandı. İşçilerin ellerinde ve yüzlerinde yanıklar oluştu. Patlamanın şiddetiyle LGP servisinin çatısı çöktü, etrafa parçaları saçıldı. Patlamada yaralanan Bülent T., Abdullah Y., ismi Tuncay olduğu öğrenilen bir kişi ile isimleri öğrenilemeyen 2 işçi ambulanslarla Yenimahalle Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralıların vücutlarında üçüncü derece yanık oluştuğu öğrenildi.
Patlamanın yaşandığı yerin sanayi bölgesi olması nedeniyle ilk anda büyük panik yaşandı. Olay yerine çok sayıda polis, ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. Patlamanın etkisiyle çevredeki bazı araçlarda maddi hasar meydana geldi, iş yerlerinin camları kırıldı, kapalı bazı kepenkler de yerinden fırladı. Patlamanın, depodan sızan gaz nedeniyle meydana geldiği şüphesi üzerinde duruluyor.
“PATLAMANIN ARDINDAN 10-15 DEFA DAHA PATLAMA OLDU”
Patlamanın gerçekleştiği LPG montaj servisinin karşısında bulunan bir işyerinde çalışan Semih Gelişken, “Bir arkadaşımla beraber ofiste oturuyordum, büyük bir patlama oldu. Hemen dışarıya çıktık. Bir kişiyi, demirlerin arasından dışarıya çıkarken gördük; elleri ve başı yanmıştı. Hemen onun arkasından bir bayan çıktı; hemen onu da ambulansa alıp götürdüler. Çok şiddetli bir patlamaydı, araçların camları kırıldı. Sadece biz içerideki yaralıları çıkarken gördük. Kimse onlara müdahale edemedi. Bir de içeride patlamanın ardından 10-15 defa daha patlama olduğunu gördük” ifadelerini kullandı.
“ORTALIK CAM YIĞINI OLDU”
Patlamayı gören başka bir görgü tanığı ise olayı, “Patlamayı gördüm. Büyük bir patlama sonucu ortalık cam yığını oldu. İçeride elleri yanmış bir şekilde 2 yaralı gördüm. Bir kişinin de sonradan çıkarıldığını gördüm” diye anlattı.