Sultanbeyli’de Aydos Kalesi ve Sultan Korusu’nun açılışı 3 Şubat’ta yapılacak. Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin sosyal medyada yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan Aydos Kalesi ve Sultan Korusu’nun resmi açılışlarını gerçekleştirmek üzere ilçemize teşrif ediyor. Tüm hemşerilerimizi 3 Şubat Cuma saat 14.00’te Sultanbeyli Kent Meydanı’na bekliyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımının beklendiği açılışlar Kent Meydanı’nda Cuma günü saat 14.00’te yapılacak. Vatandaşların ilgisinin yoğun olmasının beklendiği program için hazırlıklar sürüyor.

SULTAN KORUSU İSTANBUL’A NEFES

Sultan Korusu, toplam 127 bin metrekare alan üzerine inşa edildi. Doğal yaşamdan izler taşıyan proje, biyolojik göleti, ormanın dokusuna uygun ahşap köprüleri, çocuk oyun alanları, çevreci pişirme üniteleri, piknik alanları, restoranlar, mescit ve estetik çeşmelerinden oluşuyor.

Yürüyüş ve bisiklet yollarıyla ziyaretçilerine temiz havada spor yapma, seyir teraslarıyla doğayı izleme imkanı sunacak Sultan Korusu’nda ayrıca Cahit Zarifoğlu Doğa Kitapları Kütüphanesi de kitapseverleri bekliyor.

İSTANBUL’UN KAPISI AYDOS KALESİ

Sultanbeyli Belediyesi’nin girişimleriyle 12 yılı kapsayan restorasyon sürecinin ardından Aydos Kalesi’nin resmi açılışının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılması bekleniyor. Prof. Dr. Halil İnalcık’ın ifadesiyle Aydos Kalesi; İstanbul’un fethinin başladığı nokta olarak kabul ediliyor. Yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisini çekecek olan kale, pazartesi günleri dışında her gün misafirlerini ağırlayacak.