Serdar ALTINTEPE/İSTANBUL,()-BAŞAKŞEHİR'de madde bağımlılarına barınak olan, aynı zamanda yıkılma tehlikesiyle can güvenliği riski taşıyan son metruk bina da bugün yıkıldı. Binanın yıkımı öncesi konuşan Başakşehir Kaymakamı Uğur Turan, "Bugün, bu yıkım işleminden sonra, Başakşehir'deki metruk binaları sıfırladığımızın müjdesini vermek için buradayız" dedi.
Başakşehir'de madde bağımlılarının barınak olarak kullandığı son metruk bina da bugün yıkıldı. Başakşehir Ziya Gökalp Mahallesi Boncuk Sokak'ta bulunan binanın yıkımına, Başakşehir Kaymakamı Uğur Turan, Başakşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Melik, Başakşehir İlçe Emniyet Müdürü Necati Aktuğ Şahin de katıldı. 

"UYUŞTURUCUYLA MÜCADELENİN BİR BOYUTU METRUK BİNALAR"
Yıkım öncesi basın mensuplarına açıklama yapan Başakşehir Kaymakamı Uğur Turan, "Biz uyuşturucuyla mücadelemizi güçlü ve çok yönlü şekilde devam ettiriyoruz. Hemen hemen herkesin katkısını sağlayarak mücadelede çok güzel yerlere geldiğimizi ifade etmek isterim. Uyuşturucuyla mücadelenin bir boyutu da metruk binalar. Başakşehir mutluluğun simgesi modern bir kent. Metruk bina konusunda son 3 yılda aldığımız mesafe çok önemli. Bugün, bu yıkım işleminden sonra, Başakşehir'deki metruk binaları sıfırladığımızın müjdesini vermek için buradayız" diye konuştu.
Başakşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Melik de yaptığı açıklamada, "Biliyorsunuz böyle mekanlar, suça bulaşmış insanların mesken olarak kullandığı yerler. Biz bunları ortadan kaldırdığımız zaman vatandaşlarımızın daha huzurlu ve güvenli bir ortamda yaşamlarını sağlamış olacağız" dedi. Bir bölge sakini, yıkımı yapılan metruk binaya madde bağımlıların sürekli geldiğini ve şimdi mahallede huzur bozduklarını söyledi. Açıklamaların ardından Kaymakam Uğur Turan'ın telsizle operatöre talimat vermesiyle son metruk bina da yıkıldı.