Başakşehir Belediyesi, Türkiye’nin en büyük topluluk turnuvası olan PMNC (PubG Mobile Cup)Türkiye Turnuvası’nın finallerinde e-sporun yükselen yıldızlarına ev sahipliği yaptı. Finalin ilk ayağının 24 Ocak’ta gerçekleştiğini belirten Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, 25 Ocak’ta gerçekleştirilen büyük finalle yaklaşık 1 milyon liralık ödül dağıtılacağını söyledi.

2022’nin Haziran ayında Türkiye’nin en büyük e-spor festivalinde onlarca genci ağırlayan Başakşehir Belediyesi bu kez Türkiye’nin en büyük topluluk turnuvasına ev sahipliği yaptı. İlk ayağı 24 Ocak’ta başlayan etkinlik, 25 Ocak’ta Başakşehir Gençlik ve Spor Bakanlığı Tesisi’nde devam edecek. Yarı profesyonel seviyeden profesyonel seviyeye geçişteki en önemli turnuva olarak gösterilen PMNC Türkiye Turnuvası’nda aralık ayındaki ligde en çok puan toplayan 16 takım yer alıyor. Offline olarak sahnede mücadele eden takımlardan ilk 8’e kalmayı başaranlar, 2023 PMPL Türkiye’de oynamaya hak kazanacak.

“BÜYÜK FİNAL İÇİN 4 BİN TAKIM YARIŞTI”

Gençleri turnuvayı izlemeye davet eden Başkan Kartoğlu, “Türkiye'deki büyük festivallerinin yapıldığı merkez aslında Başakşehir’dir. Biz, e-spor festivallerinin merkezi olduk. 2 günlük turnuvamıza katılabilmek için yaklaşık 4 bin takım yarıştı. İçinden seçilen 16 takım da burada yarışacak. Muhteşem bir final olacak. Sadece yarışmalar olmayacak. Aynı zamanda eğlence programlarımız da var. Buraya seyirci olarak Türkiye’nin bütün illerinden ve yurt dışından gelenler var. Gençlerin e-spora çok ilgili olduğunu gördüm. Burada sadece yarışan takımlar değil, seyirciler de ödül kazanacak. Yaklaşık 1 milyonluk ödül dağıtılacak” açıklamasını yaptı.

“E-SPORDA PROFESYONEL OLMAK İSTEYENLER BİZE BAŞVURUN”

Başakşehir’in e-sporda bir merkez olduğunu vurgulayan Başkan Kartoğlu son olarak şunları söyledi:

“2 yıl önce, Başakşehir Teknoloji ve İnovasyon Merkezimizde e-spor merkezi adı altında muhteşem bir mekân oluşturduk. Aynı zamanda orada profesyonel bir takımımız da var. Şampiyonlar Ligi'nde oynayan bir takımımız da var. Gençlerin orada profesyonel olarak eğitimlerini sağlıyoruz. E sporla ilgilenen, profesyonel olmak isteyen tüm gençler lütfen bize ulaşsınlar. Fakat profesyonel olmak için birçok testten geçiyorsunuz. Bu testler neticesinde eğer yeteneğiniz varsa o zaman bizim profesyonel takımda oyuncu oluyorsunuz.”

Turnuvanın ikinci gününde ise Canbay ve Wolker ikilisi sahne alırken Türkiye’nin çeşitli yerlerinden katılımcılar yapılan etkinliklerle festival havası yaşayacak.