İSTANBUL Havalimanı'nda "Saya'nın Sesi" sergisinin açılış etkinliğine katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, kamusal alanda gerçekleştirilen bu tür sanat faaliyetlerinin vatandaşların kültür ve sanata erişmesini kolaylaştırdığını söyledi.   
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Havalimanı'ndaki 'Saya'nın sesi' sergisinin açılış törenine katıldı. Havalimanında düzenlenen etkinliğe, Mehmet Nuri Ersoy'un yanı sıra İstanbul Havalimanı Mülki İdare Amiri Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kalyoncu, İGA CEO'su Kadri Samsunlu ve diğer ilgililer katıldı. İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın başlattığı İGART Sanat Projeleri Yarışması'nda 221 projenin arasında birinci olan Betül Kotil'e ait "Saya'nın Sesi" eseri Cumhuriyetin kuruluşunun 100'üncü yılı nedeniyle 1923 adet zil barındırıyor. 
 
BAKAN ERSOY: GÜNDE 300 BİN KİŞİ BU HAVALİMANINA TEMAS ETMEKTE 
Törende konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy "Bu yıl Türkiye olarak 50 milyondan fazla turist hedefimiz var. Bu sayının 15 milyondan fazla kısmını biz İstanbul'da ağırlayacağız. 10 milyondan fazla turist İstanbul Havalimanı'ndan giriş yapacak. Ayrıca 15 milyon turist İstanbul'a giriş yapmaktan havalimanı üzerinden dünyanın birçok noktasına gidecekler. Günde ortalama 300 bin kişi bu havalimanına temas etmekte. Bizim Beyoğlu Kültür yolu festivali ile birlikte başlattığımız bir süreç var. Festivallerin ana vizyonu vatandaşlarımızın kültür ve sanata kolay ve etkili erişimini sağlamak. Vizyonlarımızın örtüşmesi açısından bu projeyi çok önemli buluyorum. Kamusal alanda gerçekleştirilen bu sanat faaliyetleri ve etkinlikler vatandaşlarımızın kültür ve sanata erişmesini kolaylaştırıyor" dedi. 
 
BAKAN ERSOY: BETÜL GİBİ GENÇ SANATÇILARA FIRSAT TANIMALIYIZ 
İGAART projesinin önemine vurgu yapan Bakan Ersoy, "Birkaç tane özel bir donesi var bu etkinliğin. En önemlisi Betül gibi genç sanata, genç sanatçıya fırsat tanınması ve onların geliştirilmesi, bizim kültür ve sanata yapacağımız yatırımlar çok önemli. Kültür ve sanatın turizmle birbirini tamamlayan öğeler olduğunu söylüyorum. Diğer ülkelerden kültür ve sanatınızdaki değerlerinizle ayrışıyorsunuz rekabette onlarla ön safhaya çıkıyorsunuz. Bizim açımızdan çok önemli. Kültür ve sanatı desteklediğiniz zaman daha nitelikli turisti getiriyorsunuz. Turizmden elde ettiğimiz geliri kültür ve sanata aktararak desteklemek lazım" şeklinde konuştu. 
 
KADRİ SAMSUNLU: TÜRKİYE'NİN AÇIK ALANDAKİ EN BÜYÜK SANAT ESERİ
Sanatçıların hikayelerini yolcularla buluşturduklarını ifade eden İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA İcra Kurulu Başkanı Kadri Samsunlu, "Biz bu viyadük altındaki rüyalar adlı sergiyi iki hafta önce terminalimizde açtık. Bu sergide neyi görüyorsunuz bu mekâna projeler üreten tüm sanatçılarımızın neyi düşündüğünü, ne hikayesi olduğunu yolcularımızla paylaşıyoruz.  İGAART projesi kapsamında düzenlenen yarışmada Betül kardeşimiz birinci oldu. Çok özellikleri olan bir eserden bahsediyoruz. 1923 adet zil var. Bu ziller Manisa'da bir aile tarafından üretildi. Bu 4 bin 50 metrekarelik alan açık alanda en büyük sanat eseridir" diye konuştu.