Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, Bahçeşehir 1. Kısım ile 2. Kısım mahallerini birbirine bağlayacak viyadükte incelemelerde bulundu. Çalışmaların yüzde 60’ının tamamlandığını belirten Kartoğlu, “Viyadük hizmete açıldığında birçok avantajı da beraberinde getirecek” dedi. 

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, Bahçeşehir 1. Kısım 2081 Sokak ile 2. Kısım Vatan Caddesi’ni birbirine bağlayacak viyadüğün şehir içi ulaşımda zaman ve yakıt tasarrufu sağlayacağını dile getirdi. İnşaat sahasında incelemelerde bulunan Kartoğlu, daha güvenli, konforlu ve hızlı ulaşım için yol bakım ve yapım çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

“İKİ AYAĞI TAMAMLANDI”

Viyadüğün ulaşımda avantajları da beraberinde getireceğinin altını çizen Başkan Kartoğlu, şunları kaydetti:

“Viyadük projemizde önemli bir yol katettik. Beş ayaktan oluşan viyadüğümüzün iki ayağında çalışmalarımızı tamamladık. Üçüncü ayağında ise sona yaklaşmış durumdayız. Diğer ayakların temel beton döküm ve temel hazırlama işlemleri üzerinde çalışıyoruz. Yüzde 60 oranında tamamladığımız viyadüğümüzü kısa süre içerisinde hizmete açmak için yoğun mesai harcıyoruz. Bisiklet yolunun da yer alacağı viyadük, iki gidiş ve iki geliş olmak üzere dört şeritli olacak. 21 metre genişliğe ve 150 metre uzunluğa sahip viyadük; Boğazköy, Hoşdere ve Deliklikaya bölgelerine ulaşımda yakıt ve zaman tasarrufu sağlayacak.”