BAHÇELİEVLER'de önündeki kaldırımdaki çökme nedeniyle mühürlenen binadan bir kedi ve iki kuş sahipleri tarafından alındı. Belediyeden yapılan açıklamada, "Yapılan incelemede; taşıyıcı elemanlarında korozyon mevcut olduğu, kolon kirişlerde derin çatlaklar bulunduğu tespit edilerek binanın nüfustan tahliyesinde karar verilmiş olup zabıta müdürlüğü ekiplerince bina mühürlenmiştir. En kısa sürede karot alınması sağlanacak olup kentsel dönüşüm aşamasında verilen 60 günlük ve 15 günlük itiraz süreleri hızlandırılarak en geç 30 gün içerisinde binanın yıkılması hedeflenmektedir" denildi. Olay, dün saat 18.00 sıralarında Siyavuşpaşa Mahallesi Küçük Çınar Sokak'ta yaşandı. 45 yıllık Yavaş Apartmanı'nın önündeki kaldırım altındaki kömürlüğe doğru çökme oldu. Çökme nedeniyle oluşan gürültüyle vatandaşlar kendilerini sokağa attı. Durumun bildirilmesiyle gelen zabıta ekipleri, tahliye ettikleri binanın çevresinde güvenlik önlemi aldı. Sabah saatlerinde kapının girişine bariyer konuldu. Bahçelievler Belediyesi kararıyla içeride bulunan bir kedi, iki kuş sahipleri tarafından alındı. 

BELEDİYE AÇIKLAMA YAPTI
Bahçelievler Belediyesi'nden ise binanın durumu ile ilgili açıklama yapıldı.
Açıklamada,  "1978 yılında inşa edilmiş bodrum + zemin + asma kat + 5 normal katlı binaya 1986 yılında imar affı kapsamında ruhsat ve yapı kullanma izin belgesi tanzim edilmiştir.  Toplamda 5 dükkan,12 daire bulunmaktadır.
Söz konusu binanın kaldırımda kısmında, binanın önüne daha sonradan ilave edilen kömürlük alanının bina ile hiçbir kolon kiriş bağlantısı olmaması ve üzerinde oluşan yükü taşımayacak duruma geldiğinden çökme meydana gelmiştir.
O oluşan çökme sonucunda yapının bodrum katında yapılan incelemede; taşıyıcı elemanlarında korozyon mevcut olduğu, kolon kirişlerde derin çatlaklar bulunduğu tespit edilerek binanın nüfustan tahliyesinde karar verilmiş olup zabıta müdürlüğü
ekiplerince tahliyesi kontrol edilerek bina mühürlenmiştir. Bina sakinleri kontrollü olarak içeride en az nüfus bulunacak şekilde eşyalarının tahliyesini gerçekleştireceklerdir. En kısa sürede karot alınması sağlanacak olup kentsel dönüşüm aşamasında verilen
60 günlük ve 15 günlük itiraz süreleri hızlandırılarak en geç 30 gün içerisinde binanın yıkılması hedeflenmektedir"  denildi.
(FOTOĞRAF)