KAHRAMANMARAŞ merkezli yıkıcı iki büyük depremden kurtularak Avcılar’a gelen depremzede aileler için kaymakamlık ile Kızılay ‘Hayır Çarşısı’ düzenledi.
Avcılar Kaymakamı Kemal İnan, Merkez Ulu Camii Altındaki Avcılar Kültür ve Sanat ve Eğitim Vakfı'na (AKSEV) ait mağazaya dönüştürülen davet salonunu gezerek Kızılay Şube Başkanı Özdemir Paşaoğlu ile görüştü. Giyimden, gıdaya, temizlik ürünlerine kadar her çeşit ürünün masalar üzerinde sergilendiği ‘Hayır Çarşısı’ ile ilgili bilgi veren Kaymakam Kemal İnan, fekaletin ilk gününden itibaren yapılan yardımları depolara toplayarak deprem bölgesine gönderdiklerini bir süre sonra buraya göç olunca başvuran depremzedelerin ihtiyaçları için böyle bir yer oluşturduklarını söyledi. İnan, şöyle dedi:
“Depremzedelerin gelip beğenip ihtiyaçlarını alabilecekleri bir merkez kurduk. Gıda dahil olmak üzere tüm ihtiyaçlar burada sergileniyor. ailelerimiz iyi gelip ihtiyaçlarını buradan temin ediyor. Kaymakamlığa gelip ‘Deprem bölgesinden geldik’ diyorlar. Kayıtlarda belli.  Adresinin deprem bölgesinde olması yeterli.  Belge falan istemiyoruz. Adresleri deprem bölgesinde olan vatandaşlarımızı buraya yönlendiriyoruz. Halkımızın deprem yardımlarını sürdürmeleri çok önemli.  Yardımlar içtin süreklilik bekliyoruz.”
Kızılay Şube Başkanı Paşaoğlu da, halktan gıda kolisi ve  tekstil desteğini beklediklerini, başvuranların ihtiyacını mümkün olduğunca karşıladıklarını söyledi.