AVCILAR'da akran zorbalığına karşı Leyla Bayram İlkokulu'nda 'Zorba olma kanka ol' etkinliği düzenlendi. Etkinlikte Türk çizgi dizisi karakteri Kral Şakir maskotuyla gösteri yapılırken, Kral Şakir'in yaratıcısı Varol Yaşaroğlu'da öğrencilerle bir araya geldi. 
Kral Şakir'in yaratıcısı, karikatürist Varol Yaşaroğlu, Avcılar'da 4 bini aşkın öğrencinin okuduğu Leyla Bayram İlkokulu'nda 'Zorba Olma Kanka Ol' etkinliği kapsamında öğrencilerle bir araya geldi. Karne hediyesi olarak düzenlenen etkinlikte öğrenciler oyun oynayarak, sevilen çizgi filimleri izledi. Karikatürist Varol Yaşaroğlu, öğrencilerin merak ettiği sorulara yanıt verirken, günümüzün önemli sorunlarından akran zorbalığına da değindi. Okullardaki 'Akran şiddetine' son vermeyi hedeflediğini söyleyen Yaşaroğlu, çocuklardan büyük ilgi gördü.
Kral Şakir'in ilgiyle takip edilen son kitabı 'Dikkat Kaygan Zemin'i imzalayan Yaşaroğlu, çizgi filmlerde Türk aile yapısından esinlendiğini, yine çizgi filmlerde, kitaplarda ve her etkinlikte sevgi dilini kullandığını ifade etti. Yaşaroğlu, "Eğitici, öğretici, eğlenceli ve neşeli içerikler üretiyoruz. En büyük ilham kaynağımız da siz değerli çocuklarsınız. Çocukların akranlarıyla iletişiminde negatif duygular yerine, arkadaşlık ve paylaşım duygularının geliştirileceğine inanıyorum. Kral Şakir tam olarak bu misyonu yerine getiriyor. Çocuklar gerek psikolog ve pedagog onaylı kitaplar, gerekse çizgi filmler sayesinde sevgi temasını içselleştirebiliyor. Karakterleri kendi yaşamlarıyla özdeşleştirirken aynı zamanda farklı karakterlere empati yeteneği de geliştiriyorlar. Bu yüzden de çevre duyarlılığından, cinsiyet ayrımcılığına, sağlıklı beslenmeden, akran zorbalığının önüne geçilmesine kadar birçok konuda aslında çok doğru mesajlar verdiğimizi düşünüyoruz. Hikayelerimizde her zaman dostluk kazanıyor. Sizlerden de en büyük ricam pozitif dil geliştirmeniz ve karşınızdaki arkadaşınıza empati duymanız, sevgiyle yaklaşmanız" dedi.
Öğrencilere karne hediyesi olarak 'Kral Şakir' karakterlerini getirdiklerini belirten Okul Müdürü İsmail Akçay, okullardaki akran şiddetinin önüne geçilebilmesi için eğitimcilerle ve çeşitli bilim insanları ile görüşmeler yaptıklarını söyledi. Akçay, Yaşaroğlu'ndan büyük destek gördüklerini de aktardı.