Gerçekleşen toplantıda birlik ve beraberlik mesajı verildi. Derneğin kurucu Başkanı İbrahim Kantar tarafından yapılan açıklamada amaçlarının Arnavutköy'de bulunan  Giresunluları daha güçlü bir dernekçiliğe kavuşturmak olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti. ''Arnavutköy'de yaşayan Giresunluların sesi olma yolunda ciddi adımlar atmak için yeni bir dernek kurmaya ihtiyaç duyduk. Bu yüzden bizlerde yaptığımız tüm görüşmelerde bu derneğin kurulması yönünde büyük talepler geldi. Taraflı ve adam kayırmanın yapılmadığı bir dernek kurduklarını ifade eden Kantar 26 Nisan'da derneğimizin çok daha görkemli bir şekilde açılışını yapmak için arkadaşlarımızla birlikte çalışmalarımıza hız verdik dedi.
Giresunlular Derneği adı altında açılan derneğimizin kapısı herkese açıktır.Derneğimize katılacak olan kişilerin her türlü düşüncesine,fikrine saygı duyacağız,nereli olursa olsun hangi siyasi fikre sahip olursa olsun derneğimize üye olabilirler herkesi aynı duygu ve düşüncelerle kucaklayacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.Bizim dernek olarak amacımız Giresun severlerin birlik ve beraberliğini oluşturmak ve birbirlerine sahip çıkıp değerlerimizi korumamızı sağlamaktır.dedi.
NEDEN İKİNCİ BİR DERNEK ?
Arnavutköy Giresun ili ve ilçeleri derneği kurucu başkanı İbrahim Kantar Giresunlular Derneği varken niçin ikinci bir dernek kurma gereksinimlerini şöyle anlattı; 08 Mart 2015 Günü Arnavutköy Kültür merkezinde Arnavutköy Giresunlular derneğinin 3. Olağan kongresi gerçekleşti. Gerçekleşen kongre öncesinde Arnavutköy’de yaşayan Giresunlu kardeşlerimizin, mevcut dernek başkanının, insanlar arasında ayrım yaparak nifak oluşturduğu, insanları küstürdüğü, derneğin şahsileştirildiği ve kendi menfaatleri için derneği kullandığı şikâyetleri ve yoğun talep üzerine Giresunlular derneğini çok daha ileriye taşımak ve Arnavutköy deki Giresunlular potansiyelini ve gücünü bir araya getirmek için yeni bir kadro ile dernek yönetimine talip olduk. Ancak kongre günü yapılan usulsüzlükler ve kötü niyetler gördük.Bu olumsuzluklardan dolayı üyelerin şikâyetlerini doğrulamış hatta daha vahim bir tablo ile karşı karşıya kalınmıştır. İşte bu yüzden kendimize yeni bir yol haritası çizmek zorunda kaldık. Adam kayırmalarının, haksızlıkların yapılmadığı herkesin eşit görüldüğü,birlik beraberlik içinde Giresunluları temsil edecek ve bütün derneklere de örnek olacak bir derneğin kuruluşu gerçekleştirme kararı aldık. 
Bir önceki dernekte görev almanın yanlış olacağını yapılan çalışmalardan da gördüğümüzden dolayı böyle bir derneğin içinde daha fazla bulunmak istemedik ve bu yüzden birlikteliğimizi sağlam temeller altında oluşturup derneğimizi kurduk.Üye sayımızın ve katılımlarımızın her geçen gün artacağı inancındayız ve hedefimiz üye sayısını en az 1500-2000 üyeye ulaştırmaktır.
Kantar;  sözlerine önceki dernek'te yapılan usulsüzlükleri kısaca anlatarak devam etti.
 ''Üye listesi kongreye son 1 saat varken imzaya açıldı. Liste son saate kadar gizlendi. Kimlerin üye olduğu, kimlerin üyelikten çıkarıldığı konusunda hiçbir üye bilgilendirilmediği gibi üyelikten çıkarılanlara herhangi bir yazılı ikazın yapılmadığını da herkes tarafından biliniyor. Kendisine rakip gördüğü ve kendisine oy kullanmayacak yaklaşık 200-250 üyenin silindiğini yapılan kongre gününde öğrendik
Kongreye  3 gün kala başkanlığını garantiye almak için Esenler, Zeytinburnu ve Bağcılardan 250-300 yeni üye yaptığı, yeni yaptığı üyelerden yönetimde görevli yönetim kurulu üyelerinin de konu hakkında bilgi sahibi olmadıklarını daha sonra öğrenmiş olduk.
Salt çoğunluğun sağlanamaması nedeniyle divana yaptığımız itirazlarımız neticesinde, 1.nci kongrenin 28 Şubat 2015 günü yapıldığı, bunun ise 2. nci toplantı olduğu şeklinde, Dernek Başkanı tarafından aynı anda 1. Kongrenin yapılacağına dair hiçbir üyeye ne sms ile ne de gazete ilanı ile duyuru yapılmadığı halde,  Şubat 2015 günü 1. Kongrenin yapıldığı şeklinde sahte tutanak tanzim edilip divana vermesi ve divan başkanı tarafından tutanağın kabul edilmesi tarafımızca bilinmektedir. Hem birlik ve beraberlik mesajı verecek, hem de 385 üyelik bir derneğin 200-250 üyesini tüzüğün 4. Maddesinin 3. Fıkrasında  belirtilmesine rağmen hiçbir yazılı ikazda bulunmadan ve tüzüğe aykırı ve usulsüz hareket ederek üyelikten çıkarması tamamen kayırmacılıktır.Kendisine rakip görerek koltuk hırsı yüzünden hissi ve nefsi davranarak derneğin birliğini bozmasına neden olmuştur.
Bir atasözümüzde dendiği gibi ''Minareyi çalan kılıfını hazırlar.'' Derneği kendi menfaat emellerine ve şahsi çıkarları uğruna kullanarak her türlü illegal işin içine girdiği aşikardır. Çok kıymetli Giresunlu kardeşlerimiz hal böyle iken,  iyi ki biz bu kongreye liste sunup girmedik, iyi ki biz bu arı kovanının içinde olmadık, çünkü dürüst insanların bu tür illegal oluşumların içine girmesi asla doğru değildir. 
Belli ki bu zihniyette olan insanlar bundan sonrada tüm kongrelerde aynı senaryoyu yazıp oynayacaklardır. Bu tür olayların ve senaryoların içine girmektense yeni bir dernek kurmak siz hemşerilerimiz vekardeşlerimiz için en hayırlısı olacağını düşündük ve bu haklı adımımızı atmış bulunmaktayız.  
Ve bu konuyu bir daha konuşmamak üzere kapatmak istiyoruz. Açıklama sebebimiz de bizleri neden ikinci bir Giresun Derneği kurdu diye soranların bilgi sahibi olmaları için haklı gerekçelerimizi siz değerli halkımıza sunmak gereksinimi duyduğumuzdandır. 
Kantar; Tüm Giresunluları derneğimize davet ediyoruz. Hepsi bizim başımızın tacıdır. Arnavutköy'de nerede bir Giresunlu hane varsa hepsini tek tek bulup ziyaret edeceğiz derneğimize davet edeceğiz.  Giresunlu kardeşlerimizi kucaklayacak bir dernek anlayışı içerisinde olacağız dedi.
Dernek binasında yapılan ilk toplantının ardından toplu hatıra fotoğrafları çekildi. Yeni dernek üyeleri el ele tutuşarak kardeşlik duygusunun daim olması noktasında hayırlı olsun dileklerinde bulundular.
Kurulan yeni Arnavutköy Giresun İli ve ilçeleri Sosyal Kültürel ve Yardımlaşma Derneğinin yönetim listesi şöyle;
Kurucu Dernek Başkan: İbrahim KANTAR

1. İbrahim KANTAR      : Geçici Yön. Kur. Başk.
2. Osman KARAMAN   : Geçici Yön. Kur. Üyesi
3. Mesut YİĞİT             : Geçici Yön. Kur. Üyesi
4. Necati YILMAZ         : Geçici Yön. Kur. Üyesi
5. Mehmet SERÇE       : Geçici Yön. Kur. Üyesi
6. Mustafa YILMAZ
7. Mehmet KANBUR
8. Bahattin KARADENİZ
9. Aydın ÖZTÜRK
10. Turan KIZILASLAN
11. Yücel CAM
12. Dursun GÜL
13. Ömer AKARSU
14. Yusuf GÜL
15. Bekir BAYRAK
16. Asım KÖSE 
17. Bahtiyar SARI
18. Erol KARAMAN
19. Hüseyin KARADENİZ
20. İlyas DÜDÜKÇÜ

ÖZEL HABER: SALİH SÜTLAN