Arnavutköy trafik karmaşası yaşıyor. Arnavutköy Belediyesi'nin belediyecilik anlayışı sonucu aracını park edecek yer bulamayan vatandaş polisin cezaları ile karşı karşıya kalıyor. Emniyetin bu uygulaması bölge halkı tarafından büyük bir tepkiyle karşılanıyor.

250 bin Nüfuslu ilçede 40 Araçlık bir otopark

Arnavutköy’ün hiç bir caddesinde aracını park edeceğin bir alan bulunmazken konuyla ilgili ilçe emniyet müdürlüğü ve Belediye hizmetini yapacağına vatandaşa ceza yağdırmanın derdinde. Adil düzen denilen bu haksızlığın birileri tarafından görülmesi gerekir. Ne yazık ki 40 araçlık bir otoparka sahip koca ilçede caddelerin daraltılarak park alanlarının yok edilmesi ve tüm bunların yanı sıra ilçe emniyeti tarafından başlatılan araç çekme işlemi ise bölge halkının isyan etmesine neden olmuş durumda. Mevcut belediye ve emniyet yönetimi Arnavutköy’de yaşayan vatandaşa aracını nereye park edeceği ile ilgili bir yer göstermesi gerekirken bölge halkı ve esnafı, kafasına göre araç çeken polis memurlarıyla karşı karşıya kalıyor. 

64 bin metre kaldırım ile gelen yasak

Arnavutköy’ün ana arter caddelerine yapılacak 64 bin metre kaldırımın yer yer 3 ile 6 metre arasından değişen genişliklerden yapılması bölge halkını isyan ettirdi. Bu durum bölge halkı tarafından ‘’vatandaşın parasını israf edip birilerini zengin ediyorlar’’ şeklinde yorumlanıyor.

Vatandaş; ‘’ Yetkililere şunu söylüyoruz. Bu kadar israfı yapacağınıza adam akıllı bir otopark yapın da vatandaşı sömürmeyin. Hizmet diye birilerini zengin edip vatandaşı sömürenler elbette bir gün bu haksızlıkların hesabını vereceklerdir’’ diyor. 

 

İstanbul’da ticari taksisi olmayan tek ilçe Arnavutköy

Arnavutköy'de trafik sorunu en önemli sorunların başında geliyor. Bu sorunu ilçenin gelişmesine bağlı bir sorun olarak lanse eden mevcut yönetim Arnavutköy’ün bu geri kalmış trafik sorununu ne zaman görecekler? Bu durumu gelişmişliğin sonucu olarak ortaya çıktı diye neredeyse övünecek bir yönetim kadrosu ile karşı karşıya kalan bölge halkı adeta isyan etme noktasına gelmiş durumda. Hâlihazırda İstanbul'un ticari taksisi olmayan tek ilçesi Arnavutköy olduğu biliniyor. Devasa projelerin yapılacağı Arnavutköy ilçesi hala ticari taksisi bulunmuyor. Korsan taksilerin hemen her gün artarak çoğalan Arnavutköy’de ilçe emniyeti ve ilçe belediyesi bu durumu adeta görmezden geliyor. Mevcut yönetim bu sorunu gayrimeşru kazanca teşvik ederek ve ayrıca vatandaşın canını tehlikeye atarak hizmet değil işkence yaptığının ne zaman farkına varacak acaba?

 

Haber: Salih SÜTLAN