Esenyurt Kültür Merkezinde gerçekleşen gençlik kolları 2’nci olağan kongresinde Esenyurt Gençlik Kollarının faaliyetlerinin anlatıldığı slayt gösterimi programa katılan parti üyelerinden tam not aldı. 400 delegenin oy kullandığı seçimlerde Abdülsebur Soğanlı tek liste ile yeniden başkanlık koltuğuna oturdu.  
Soğanlı “ Gençlerin en büyük sorunu 2000’den öncesini bilmemeleridir”
Esenyurt Gençlik Kolları Başkanı Abdulsebur Soğanlı’nın tek liste çıktığı kongrede yeni yönetimi ile Esenyurt’ta hizmet edeceğini belirtti. Soğanlı, “ Türkiye’nin karanlık geçmişlerinden sonra bir tane uzun adam çıktı “sözde kararda milletindir” dedi. Şuan gençlik olarak en büyük sorunumuz 2000’li yıllardan öncesini bilmememizdir” diyerek gençlerin siyasette biraz daha aktif olması gerektiğini belirtti. 
Kadıoğlu “Yeni Türkiye yolunda güçlü bir gelecek gençlerimizdir”
Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu yaptığı konuşmasında, “Bu gençliği her zaman arkamızda görmek istiyoruz. Çünkü bu gençlik bizim ve Esenyurt’umuzun geleceğidir. Gençliğe en büyük tavsiyemiz sabırlı ve sakin davranmalarıdır. Yeni Türkiye yolunda güçlü bir gelecek gençlerimizdir” dedi.
Değer, “Birbirimizi kucaklamamız ve emeğe saygı göstermek zorundayız”
Ak Parti Esenyurt İlçe Başkanı Şenay Değer, “ Gençlik kollarımızı ve il yönetimimizi tebrik ederim birlik ve beraberlik içerisinde geçiyor. Bundan dolayı gençlerimize çok teşekkür ediyoruz. Birbirimizi kucaklamamız ve her yapılan emeğe saygı göstermek zorundayız” dedi.
Uygun “Bizler Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Ahmet Davutoğlu hocanın gençliğiyiz”
İstanbul AK Parti Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyesi ve Sosyal İşler Başkanı Tarkan Burçak Uygun söz alarak, “Bizler Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Ahmet Davutoğlu hocanın gençliğiyiz. Peygamber sevgisiyle tutuşan gençler olacağız ”dedi. 
Kaçır “Zaferlerde gençlerimizin heyecanı, dinamizmi ve çalışkanlığı var”
İstanbul Milletvekili Ünal Kaçır, “ 42 yıl önce gençlik kollarında göreve başladığımdaki heyecan şuan hala devam ediyor. Her kaybettiğimiz zannedilen seçimlerde biz kazandığımıza inandık ve kazanılanların üzerine zafer ekleyerek geldik. Bu kazanılan zaferlerde gençlerimizin heyecanı, dinamizmi ve çalışkanlığı var”dedi.
Eski Bakan Dinçer “Bayrağı teslim alanın yanında olacağız ” 
Eski Milli Eğitim Bakanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Ömer Dinçer, “ Bizim bir derdimiz ve davamız var. Biz ülkeyi güçlü bir ülke haline getirmek ve halkımıza hizmet etmek istiyoruz. Bizim makam sevdamız olmaz, biz davayı bayrak yarışı olarak görüyoruz. Bayrağı teslim alanın yanında olacağız. Halka hizmetin hakka hizmet anlayışı olduğunu bilmeliyiz ”dedi.
Katılımcılar
Esenyurt Kültür Merkezinde gerçekleşen AK Parti Esenyurt Gençlik Kolları 2’nci Olağan kongresine eski Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, İstanbul Milletvekilleri Ünal Kaçır, Harun Karaca, Gülay Dalyan, Tülay Kaynarca, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Esenyurt AK Parti İlçe Başkanı Şenay Değer, İlçe Kadın Kolları Başkanı Duygu Koç, İstanbul gençlik kolları yönetim kurulu üyeleri, belediye meclis üyeleri ve binlerce gençlik kolları üyesi katıldı.