TOPBAŞ ÖNDE
İstanbul'daki araştırmayı ANAR gerçekleştirdi. 5-11 Şubat tarihleri arasında 3 bin 346 kişiyle, hanelerde yüz yüze görüşülerek yapılan ankette kararsızlar da dağıtıldıktan sonra, mevcut Başkan Kadir Topbaş'ı aday gösteren AK Parti'nin 50.5 oy oranı ile önde olduğu ortaya çıktı. Mustafa Sarıgül'lü CHP'nin oy oranı ise 36.6 olarak belirlendi. Kent Plancısı Rasim Acar'la seçime katılan MHP'nin yüzde 4.5, Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'i listeye koyan BDP/HDP ise yüzde 6 seviyesinde. İstanbul seçmeninin yüzde 15'i henüz kararını vermemiş görünüyor. Araştırmaya göre, Topbaş'ın sahip olduğu seçmen desteği, partisinin de 3.5 puan, Sarıgül'ün desteğinin de partisinin 1 puan üstünde olduğu kaydedildi.

ANKARA'DA GÖKÇEK BİRİNCİ
Ankara'da Pollmark tarafından yapılan araştırma 6-9 Şubat 2014 tarihleri arasında gerçekleştirildi. 3 bin 038 kişiyle yüz yüze görüşülerek yapılan ankette kararsız oyları da dağıtıldığında mevcut Başkan Melih Gökçek'i aday gösteren AK Parti'nin oyları yüzde 47.1'i buluyor. En yakın rakibi yüzde 41.7 ile Mansur Yavaş'la yarışa giren CHP. Listeye, Milletvekili Mevlüt Karakaya'yı koyan MHP'nin oy oranı ise yüzde 9.3 olarak ölçüldü. Araştırmaya göre, seçmenlerin neredeyse tamamı AK Parti adayını tanıyor. "Mansur Yavaş'ı tanıyorum" diyenlerin oranı yüzde 75 oldu. Başkent seçmeninin yüzde 11'i henüz kararını vermediğini bildirdi.

KOCAOĞLU BİRİNCİ
İzmir'deki araştırmayı GENAR, 6-10 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirdi. 3 bin 008 kişiyle yüz yüze görüşüldü. Ortaya çıkan sonuçlara göre kararsızların oyu dağıtıldığında mevcut Başkan Aziz Kocaoğlu ile yarışa giren CHP'nin oy oranı yüzde 51.4'te görünüyor. Eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ı aday gösteren AK Parti’nin oyları ise yükselişte. 2011 seçimlerinde yüzde 31.8 oy alan AK Parti’nin oy oranı yüzde 36.7'yi buldu. Murat Taşer'i aday gösteren MHP ise yüzde 9.6'lık orana ulaşmış durumda. Ankete katılanların yüzde 13.3'ü "Kararsızım" dedi. Araştırma sonucunda adaylardan Kocaoğlu ve Yıldırım'ın, "tanınırlılık oranı"nın yüzde 90'ın üzerinde çıkması dikkat çekti.