Bakan Çavuşoğlu Üsküp'te ilk görüşmesini havalimanında kendisini karşılamaya gelen Devlet Bakanı Adnan Kahil ile yaptı.


Bakan Çavuşoğlu 18 Haziran günü Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge İvanov ve Başbakan Zoran Zaev tarafından kabul edildi. Dışişleri Bakanı Nikola Dimitrov ile başbaşa ve heyetlerarası görüşmeler gerçekleştirdi.

Makedon yetkilerle yapılan görüşmelerde, Türkiye – Makedonya ilişkileri tüm veçheleriyle ele alındı, bölgesel ve uluslararası meseleler bağlamındaki işbirliğimiz değerlendirildi.

Ortak basın toplantısında, Bakan Çavuşoğlu, Makedonyalı mevkidaşı Dimitrov ile birlikte ziyarete ilişkin bilgi verdi, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bakan Çavuşoğlu Üsküp’te ayrıca, Devlet Bakanı Adnan Kahil ve Türk Hareket Partisi Genel Sekreteri Erkan Mahmut ile görüştü, Makedonya Eski Devlet Bakanı Furkan Çako ve Türkiye Mezunları Derneği Eşbaşkanları İsmail Aliyi ve Celadin Culi ile bir araya geldi. Bakan Çavuşoğlu, eski Başbakan Nikola Gruevski ile de bir görüşme gerçekleştirdi.

Ziyareti sırasında, Bakan Çavuşoğlu, Uluslararası Balkan Üniversitesi inşaatını gezdi. 

Bakan Çavuşoğlu, 18 Haziran akşamı Makedonya’da yaşayan vatandaşlarımız ve Türk toplumu temsilcileriyle Makedonya Cumhurbaşkanı Ivanov ve Bakanların da katıldığı bir iftar yemeğinde buluştu.