Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan, EYT'lileri ilgilendiren önemli açıklamalarda bulundu. Mahmut Arslan açıklamalarında EYT’li milyonlarca kişinin iş bulmakta zorlandığını belirtti ve AK Parti'nin önceki gün TBMM’ye sunduğu, 25 yaş altı ve 50 yaş üstü için teklif edilen düzenlemenin, bu kesimin iş bulmasını kolaylaştırabileceğini kaydetti. Mahmut Arslan açıklamalarında şu açıklamaları yaptı:

"Yaşı bekleyen, primini doldurmuş insanlar var. Bu kesime iş de verilmiyor, işsizlik ödeneği de ödenmiyor. Bunlar için düşünülüyorsa konuşulabilir"

EYT'Lİ KESİMİN İŞ BULMASI KOLAYLAŞTIRILACAK

Mahmut Arslan açıklamalarında EYT’li kesimin iş bulmasını kolaylaştırabileceğini belirterek, yaşı bekleyen primini doldurmuş insanlar olduğunu bu kesime işin de verilmediğini işsizlik ödeneğinin de verilmediğini kaydetti.

Açıklamalarında kıdem fonu konusunda da işveren ve işçilere mutabakat sağlanmasının ekim ayının ardından yeniden gündeme gelebileceğinin ifade edildiğini kaydeden Mahmut Arslan kıdemde kazanılmış hakların korunduğu bir modeli tartışmaya hazır olduklarını belirterek şöyle konuştu:

"EKSİKLİKLERİN GİDERİLMESİNİ TALEP EDİYORUZ"

"Arabulucukta olduğu gibi işverenler kıdem tazminatı mevzuatının arkasından, yanından dolanarak kıdem tazminatı ödemeden işçiden kurtulma yolu ve yöntemleri var. Bu konuda kazanılmış haklarımız korunarak, mevcut sistemdeki eksikliklerin giderilmesini talep ediyoruz"