Siemens, 2022 mali yılı için çevresel, toplumsal ve kurumsal yönetişimi (ESG) kapsayan Sürdürülebilirlik Raporu'nu yayımladı.

Açıklanan rapora göre, şirket kendi operasyonlarında 2019'dan bu yana yaklaşık yüzde 46 oranında CO2 azaltımı gerçekleştirdi. Şirket, 2025'e kadar yüzde 55 fiziksel ve 2030’a kadar yüzde 90 CO2 azaltımı hedeflediğini açıkladığı raporda, 2022 mali yılında satılan Siemens ürünleri ve çözümleri ile müşterilerinin yaklaşık 150 milyon ton emisyon önlendiğini duyurdu.  2030’a kadar karbondan arındırma için 650 milyon Euro yatırım hedefleyen şirket, 2022’de kendi iş gücünün eğitimi ve sürekli eğitimi için 280 milyon Euro yatırım yaptığını açıkladı.

“SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK, STRATEJİMİZİN KİLİT PARÇASINI OLUŞTURUYOR”

Siemens AG Başkanı ve CEO’su Roland Busch, konuya ilişkin açıklamasında, “Sürdürülebilirlik, stratejimizin kilit parçasını oluşturuyor. Giderek daha sıkı hale gelen ESG hedefleri için müşterilerimizi destekleyen benzersiz bir portföye sahip bir teknoloji şirketiyiz. Hızlandırılmış hedeflerimiz ve kapsamlı yatırımlarımız, sürdürülebilirliğin iş faaliyetlerimize, yatırım kararları alma sürecimize ve yönetişimimize derinden yerleştiğini gösteriyor” dedi.

Siemens AG Yönetim Kurulu Üyesi, İnsan ve Organizasyon ile Sürdürülebilirlik Yöneticisi Judith Wiese ise “Sürdürülebilir bir gelecek kurmak için cevabın teknoloji olduğuna inanıyoruz. ESG önceliklerine ilişkin 360 derecelik yaklaşımımız olan DEGREE çerçevesinde, daha azıyla daha fazlasını yaparak daha iyi bir gelecek kurma konusundaki kararlılığımızı gösteriyoruz. Bu hedefe ulaşmak için portföyümüze yatırım yapıyor ve teknolojilerimizi kendi operasyonlarımızda uyguluyoruz. Ürün ve çözümlerimiz aynı zamanda müşterilerimizin sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmalarına ve kendilerine özgü zorlukları çözmelerine yardımcı olarak bu etkiyi ekonomilerin ve toplumların temeline yayıyor” diye konuştu.