Endüstriyel mutfak ekipmanları şirketi Rational, 2022 yılında iki farklı pişirme sistemi olan iVario ve iCombi ile 1 milyar Euro grup cirosuna ulaştığını duyurdu. Bir önceki yıl 780 milyon Euro ciro açıklayan şirketin CEO'su Peter Stadelmann,  “Bu memnun edici gelişme, yılın ikinci yarısında tedarik sürecinin rahatlaması, bununla birlikte üretimin hızlanması ve yığılan siparişlerin azaltılmasının sonucu” dedi. 

Yapılan açıklamaya göre iCombi ürün grubunda, yılın ikinci yarısında tedarik sürecinin iyileşmesi sayesinde, bir önceki yıl ile karşılaştırıldığında yüzde 28’lik satış büyümesi sağlanmıştı. iVario ürün grubundaki satışlar ise yüzde 57’lik bir büyüme kaydetti.

Amerikan pazarı beklenilenin üstünde büyüme oranları ile pazarlar arasında öne çıktığını, genel olarak neredeyse tüm pazarlarda iyi performans aldıklarını belirten Ratinal AG’nin Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Yönetim Kurulu Başkanı Markus Paschmann ise “Bu eşsiz başarı, müşteri faydasına odaklanma ile birlikte, tedarikçi ve bayiler ile olan uzun süreli ortaklıklar ve çalışanların bitmez tükenmez çabaları sayesinde mümkün olmuştur” diye konuştu.

Rational AG Finansal İşlerden Sorumlu Yönetim Kurulu Başkanı Jörg Walter de “Vergi ve faiz sonrası karın yaklaşık 237 milyon Euro olması bekleniyor, ki bu da rekor bir değerdir. Bu başarı dünya genelindeki 2.367 çalışanımızın şirkete ve müşterilerine olan örnek bağlılığını göstermektedir" ifadelerini kullandı.