OYAK Çimento, beyaz çimento gamına ‘KarBeyaz’ isimli yeni ürün eklediğini duyurdu. Çevreci ürünün, sınıfına göre daha yüksek erken dayanım sağladığı bildirildi.

Amerika, Rusya, İsrail, Romanya, Fas gibi ülkeler başta olmak üzere dünyada toplam 85 ülkeye ihracatı bulunan OYAK Çimento çevreci ürün gamını genişletti. Şirket, beyaz çimento segmentine ‘KarBeyaz’ adlı ürününü eklediğini açıkladı.

KARBON EMİSYONUNU HER ALANDA AZALTIYOR

Sınıfına göre erken dayanımı daha yüksek olan ‘KarBeyaz’, yüksek beyazlığının yanında, uygun incelikteki yapısı, işlenebilirliği kolaylaştıran priz süresi ve yüksek yapışma özellikleriyle ekonomik bir ürün seçeneği olarak tanımlanıyor. OYAK Grubu Şirketleri arasında yer alan OYAK Çimento, Türkiye’nin ‘Net-Zero’ taahhüdü veren ilk çimento şirketi olma unvanını taşıyor. Bugüne kadar karbon emisyonunun ana kaynağı olan klinker üretim süreçlerinde alternatif yakıt kullanımını yüzde 25 seviyesine çıkartan şirket, alternatif ham madde kaynakları ve endüstriyel simbiyoz ile doğal kaynak tüketimlerini azaltarak doğaya zararlı atıkları da bertaraf ediyor.

Şirket, sürdürülebilirlik çalışmaları kapsamında, çevre mevzuatı ve idari düzenlemelere uygun şekilde alternatif yakıt ve ham madde kullanmayı hedefliyor. Atık ısıdan enerji üreten ve güneş enerjisi projeleriyle dolaylı karbon emisyonu etkilerini azaltan OYAK Çimento düşük karbon ayak izine sahip kalsine kil teknolojisini kullanıyor. Kalsine kil entegrasyonuna sahip çimento fabrikalarını kuran şirketin ürettiği kalsine kil, Portland klinkeri ile karşılaştırıldığında yüzde 90’lara ulaşabilen oranda daha düşük karbon ayak izine sahip bir bağlayıcı olarak ön plana çıkıyor.