Merkez Bankası ve Dünya Gazetesi işbirliği ile Konya Ticaret Odası, Konya Ticaret Borsası ve Konya Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde düzenlenen Para Politikaları Konferansı, Konya Ticaret Odası Konferans Salonu’nda gerçekleştrildi. Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, Para Politikaları konulu sunumunun ardından gazetecilerin sorularını cevapladı.

Faiz indirimleriyle ilgili bir soru üzerine Başçı, "Enflasyondaki düşüşü gördükçe bu ölçülü indirimler olabilir. Ama düşüşü engelleyecek geçici olarak bir takım faktörler ortaya çıkarsa da biz gereken bir şekilde daha temkinli bir indirim süreci izleyebiliriz. Arada delme imkanı olabilir, beklenenden daha az indirim yapma imkanı olabilir. Şartlara bağlı. Dolayısıyla burada enflasyon görünümü belirleyici.

Enflasyonu etkileyen faktörleri 'Para Politikası Kurulu'nda her ay oturuyoruz, enine boyuna bütün değerlendirmelerimizi yapıyoruz. Bütün görüşlere saygı duyuyoruz ve özellikle ifade edilmesinden de hiç rahatsız değiliz, özellikle faiz kavramını diye düşünüyoruz. O açıdan orada herhangi bir değişiklik yok söylemimizde. Enflasyon görünümü geliştikçe, biz de ölçülü faiz indirimlerine devam edebiliriz. Ama enflasyon görünümünde arizi de olsa geçici de olsa bozulma olursa da dikkatli bir şekilde konuyu inceleriz ve dikkatli bir şekilde konuyu ele alırız. Burada bizim vermeye çalıştığımız tavır enflasyonun kendisiyle ilgili. Enflasyonun 2015 yılının sonunda yüzde 5'e inmesiyle ilgili." dedi.