Uluslararası denetim, vergi ve danışmanlık şirketi Mazars ve Observatory for Gender Balance, kurumlarda toplumsal cinsiyet çeşitliliğinin artırılmasına engel teşkil eden klişeleri ve ön yargıları ele almak ve çözüm önerileri sunmak üzere güçlerini birleştirerek Kadınların İlerlemesini Engelleyen Yanılgılar ve Zorluklar Raporu'nu hazırladı. 

Rapor, toplumsal cinsiyet uzmanları ve liderler tarafından çürütülen sekiz yanılgıyı ortaya çıkardı. Raporda CEO'ların kuruluşlarındaki çeşitlilik programlarını hızlı bir şekilde değerlendirmelerine ve toplumsal cinsiyet eşitliğini hızlandırmak için aksiyon alıp almadıklarını anlamalarını sağlamaları için bir öz değerlendirme anketi bulunuyor.  

Mazars Group Küresel Çeşitlilik ve Kapsayıcılık Lideri Cécile Kossoff, Observatory for Gender Balance ile yaptıkları çalışmaya ilişkin şu ifadelere yer verdi: 

“Değişim yavaş gerçekleştiği için şirketlerin toplumsal cinsiyet eşitliğini teşvik etme çabalarını yavaşlatan önyargıları daha iyi anlamak istedik.”  

“KADINLARIN ÖNÜNDEKİ BU ENGELLERİ YIKMAK İÇİN ULUSLARARASI BİR DEĞİŞİM GEREKİYOR” 

Mazars Denge Yönetim ve İK Danışmanlığı Ortağı Mehmet Eronat, "Kadınların önündeki bu engelleri yıkmak için çeşitlilik ile kapsayıcılığa yaklaşım biçimlerinde uluslararası bir değişim gerekiyor. Kadınların liderlik becerilerini güçlendirmekten ziyade çalışma ortamı ve iş uygulamalarında sistematik değişiklikler yapmaya odaklanılması önemli" sözleriyle değişimin önemini vurguladı. 

Konuya ilişkin şirketten yapılan yazılı açıklamada şu bilgilere yer verildi: 

“Birleşmiş Milletler, iş gücü piyasasında kadınlar ve erkekler arasındaki farkların kapatılmasıyla dünyanın GSYİH'si yüzde 26 oranında artırılabileceğini belirtiyor. Şirketlerin, çeşitlilik ve kapsayıcılık yolculuğuna başlayabilmesi için kesin ve iddialı toplumsal cinsiyet eşitliği hedeflerinin belirlenmesi ve aksiyon alınması önem taşıyor. Özellikle üst yönetim kadrosunun Mazars’ın öz değerlendirme aracını kullanarak çeşitlilik ve kapsayıcılık alanında aksiyon planı için bir ön hazırlık yapabileceğini vurgulanıyor.” 

CİNSİYET VE FIRSAT EŞİTLİĞİ ODAK NOKTASINDA 

Yapılan açıklamanın devamında ise şu ifadelere yer verildi: 

"Mazars Denge, cinsiyet ve fırsat eşitliği ve kurumsal sosyal sorumluluk çalışmalarına önem veriyor. Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Prensipleri’nin (WEPs) imzacısı olan şirket, toplumsal cinsiyet eşitliğini, kadınların karar alma süreçlerinde ve liderlik rollerinde etkin görev almasını, kadınların ekonomik olarak güçlenmesini destekliyor. 

"Şirket, sürdürülebilir insan kaynakları stratejisi ve politikalarıyla kadın çalışanların üst yönetime gelebilmesi ve kariyerlerinde ilerleyebilmesi için için somut adımlar atıyor. Mesleki, teknik ve kişisel gelişimlerini destekleyen bir iş ortamı yaratıyor, Mazars’ın global komitelerinde yer almalarını sağlayarak global kariyerlerine katkıda bulunuyor “Eşit işe eşit ücret” politikasıyla şeffaf, adil ve güvenilir temellerle kadınlara ve erkeklere aynı ücretleri sunuyor, e-öğrenme, mikro öğrenme, uluslararası eğitim ve seminerlere katılmalarına destek oluyor. "