Carisa Dizayn Radyatörlerinin Kurucusu Nazım Uyar, küresel çaptaki enerji ve doğal gaz krizinin doğa dostu elektrikli radyatörlere talebi artırdığını söyledi. Uyar, "Grand View Research’ün açıkladığı verilere göre 2022’yi 4,6 milyar dolarla kapatan küresel radyatör pazarının 2030’a kadar 4,8 milyar dolara ulaşacağı öngörülüyor. Biz de ihracat zincirine İtalya ve Fransa halkalarını ekleyeceğiz" dedi. 

Global çapta süregelen enerji krizinin verimlilik ve sürdürülebilirlik politikalarının önemini artırdığına işaret eden Carisa Dizayn Radyatörlerinin Kurucusu Nazım Uyar, şunları kaydetti:

“Avrupa ülkeleri başta olmak üzere, dünyadaki birçok bölgede enerji krizinden dolayı geçtiğimiz kış zorluk yaşandı ve gelecek yıla şimdiden hazırlanmaya başlandı. Vatandaşlar da yüksek enerji fiyatlarından dolayı elektrikli radyatörler gibi alternatif ısı kaynaklarına yöneldi. Çünkü özellikle yeni nesil radyatörler, kullanıldığı her mekânda yüzde 50’ye yakın verimlilik elde edilmesini sağlarken, çevre dostu olmasıyla da sürdürülebilirliğe katkıda bulunuyor. Öte yandan diğer ısınma araçlarına kıyasla daha az bakım gerektiriyor.”

KÜRESEL RADYATÖR PAZARI 2022’Yİ 4,6 MİLYAR DOLARLA KAPATTI

Grand View Research’ün açıkladığı veriler, 2022’yi 4,6 milyar dolarla kapatan küresel ısıtma radyatörü pazarının artan taleple birlikte 2030’a kadar 4,8 milyar dolar değerine ulaşacağına işaret ediyor. Üreticiler ise müşterilerinin ihtiyacını karşılamak ve konforlu bir deneyim oluşturmak için teknolojik yenilikleri önceliklendiriyor.

Sürdürülebilirlik ve enerji tasarrufu hakkında tüketicilerin bilinçlenmesinin sektörün dinamiklerini belirlenmesinde kritik bir rol oynadığını kaydeden Nazım Uyar, “Son dönemde, özellikle iş yeri ve konutlar için elektrikli radyatörlere rağbetin yoğunlaştığını görüyoruz. Ürettiğimiz radyatörlerle yalnızca fonksiyonelliğe değil, estetiğe de önem veriyoruz. Böylece kullanıcıların enerji ve ısı maliyetlerinden tasarruf etmesini sağlarken, yaşam alanlarına da şıklık katıyoruz” dedi.

YAKIN GELECEKTE İTALYA VE FRANSA PAZARINA AÇILACAKLAR

Nazım Uyar, sözlerini şöyle tamamladı:

“Profesyonel  ekibimizin arasındaki başarılı tasarımcılarımızla sektör trendlerine yön verecek özgün radyatörler yaratıyoruz. Örneğin Magico isimli radyatörümüz uluslararası tasarım yarışmasında ödül aldı. Bu gibi başarılar, hedeflerimize bir adım daha yaklaşmamızı sağlıyor. Hem yeni iş birliklerine imza atmamıza, hem de yurt dışındaki faaliyet alanımızı genişletmemize kapı aralıyor. Şu an dünyanın birçok ülkesine ihracat yapıyoruz. Yakın gelecekte de Fransa ve İtalya pazarına gireceğiz. Markalaşma yolculuğumuzu globalde sürdürürken, aynı zamanda ülkemizi daha fazla coğrafyada temsil etmeyi hedefliyoruz.”