DeFacto, deprem bölgesindeki hazır giyim tedarikçilerine destek olmak için siparişlerinde depremden zarar gören bölgelerdeki iş ortaklarına öncelik vereceğini açıkladı. Marka, bu çerçevede deprem bölgesindeki iş ortaklarını önceliklendirip toplamda 6,5 milyon ürün siparişi geçecek. Şirket üreticilerin ödemelerini de Tedarikçi Finansmanı Sistemi (TFS) ile erken gerçekleştirilecek. 

Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile yapmış olduğu protokol çerçevesinde deprem bölgesinde bakanlığın himayesindeki tüm çocukların giyim ihtiyacını bir yıl boyunca karşılayacak olan DeFacto, bölgedeki ekonomik hareketlilik için de harekete geçti. Pandemi döneminde ödeme dengesi bozulan hazır giyim tedarikçilerine 900 milyon TL’lik destek sağlayan şirket, bu katkıyı genişleterek deprem bölgesinde yer alan iş ortaklarına verdiği desteği arttıracak. Böylelikle bölgedeki iş ortaklarına yönelik toplamda 6,5 milyon adet ürün siparişi geçecek. Ayrıca bu ürünler, müşterilerde farkındalık oluşturmak amacıyla, mağazalar ve online kanallarda deprem bölgesinde yer alan illerde üretildiğine dair etiketlerle satışa sunulacak ve satışlarını artırmaya yönelik tanıtım destekleri de verilecek. 

‘DEPREM YARDIMLAŞMA SEFERBERLİĞİ’ KAMPANYASINA DESTEK 

DeFacto, depremin ilk anından itibaren ilgili devlet kurumları, sivil toplum kuruluşları ile yaptığı koordinasyonlu çalışmaların yanı sıra Ticaret Bakanlığı tarafından başlatılan ‘Deprem Yardımlaşma Seferberliği’ kampanyasında da yer aldı. Bu kapsamında DeFacto, başta Türkiye olmak üzere faaliyet gösterdiği tüm ülkelerde müşteriler tarafından sipariş verilen ihtiyaç malzemelerini de AFAD koordinasyonunda kargo ücretsiz olarak deprem bölgelerine yönlendirdi.