MBA Okulları Bursa Özlüce Kampüsü öğrencileri Bursa Valiliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ), Bursa İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve Gökmen Uzay ve Havacılık Merkezi (GUHEM) iş birliğiyle gerçekleştirdiği Türkiye Ay Üsleri Ulusal Fikir Yarışması’nda hazırladıkları “Götür Beni Ay’a” projesiyle lise öğrencileri kategorisinde başarı ödülüne layık görüldü.  

'Dış Gezegen Şehirciliği ve Uzay Mimarlığı’ konularının ele alındığı yarışmada, gelecek ufuklu vizyon, projelendirme ve millî teknoloji hamlesi sahalarında ortam, kaynak, yaşam ve araştırma alanı imkânları, tasarımı ve inşası üzerine yeni gelişen faaliyet alanına vizyoner düşünce ve ürün verilmesi amaçlandı.  

MBA Okulları lise öğrencileri Betül Çeven ile Melis Ceylan, Fizik Öğretmeni Gamze Sönmez ve Biyoloji Öğretmeni Semiha Soyer Çirkin’in danışmanlığında “Götür Beni Ay’a” isimli projeleriyle ödüle layık görüldüler. Düzenlenen ödül töreninde MBA Okulları öğrencilerine ödülleri Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir ve protokol üyeleri tarafından takdim edildi.  

“ÖĞRENCİLERİMİZİN ULUSAL VE ULUSLARARASI PLATFORMLARDA BAŞARILARA İMZA ATACAĞINA İNANIYORUZ” 

MBA Okulları Bursa Özlüce Kampüsü Kampüs Müdürü Burhan Yazgan, öğrencileri kendi potansiyelini en üst düzeye çıkarmak için onların yapabilirliklerine odaklanarak bilimsel vizyon geliştirmelerine olanak sağladıklarını dile getirdi. Yazgan, “Yeni dünyanın argümanlarıyla donanmış bireyler yetiştirerek öğrencilerimizin ulusal ve uluslararası platformlarda başarılara imza atacağına inanıyoruz. Öğrencilerimizi ve onların yol göstericisi olan öğretmenlerimizin başarılarının devamını diliyorum.” ifadelerine yer verdi.