Gaziosmanpaşa Belediyesi, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü ilçede görev yapan öğretmenlerin davet edildiği bir program ile kutladı. Yaklaşık bin öğretmenin davet edildiği programda sahne alan İmera isimli grup, katılımcılara keyifli anlar yaşattı. Gecede ayrıca  Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta’ya bir de sürpriz yapıldı. Usta’nın lise öğretmeni Özcan Eraydın, programa davet edildi. Oldukça şaşıran Usta, öğretmenine sarılarak duygusal anlar yaşadı.

Gaziosmanpaşa Belediyesi, Öğretmenler Günü’nü ilçede görev yapan yaklaşık bin öğretmenin davetli olduğu yemekli bir program ile kutladı. Gaziosmanpaşa’da görev yapan en yeni ve en kıdemli öğretmenlere Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta tarafından plaket takdim edildi. Öte yandan Kültür ve Sosyal İşleri biriminin organizasyonu ile Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta’nın lise öğretmeni Özcan Eraydın, programa davet edilerek Başkan Usta’ya sürpriz yapıldı. Usta, lise öğretmenini karşısında görünce şaşkınlığını gizleyemedi ve öğretmenine sarılarak duygusal anlar yaşadı. Emekli edebiyat öğretmeni Özcan Eraydın’a eski öğrencisi Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Usta tarafından günün anlam ve önemine hitaben plaket verildi. Öğretmenler, programın sonunda düzenlenen İmera konseriyle unutulmaz bir gün yaşadı.

“ÖĞRETMENLİĞİN ANLAMI O KADAR BÜYÜK Kİ”

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, öğretmenler gününe ilişkin yaptığı konuşmasında, “Bugün özel bir gün, öğretmenlerin tüm toplum tarafından özellikle de eğitim camiası tarafından yad edildiği bir gün. İlçemizde yaklaşık 5 bin civarında öğretmen var. Bu akşam öğretmenlerimizle birlikte Öğretmenler Günü anısına bir yemek etkinliğinde bir aradayız. Öğretmen deyince akla ne gelir sorusunun cevabı o kadar çok ki bunu peş peşe saysak hayatımızın her kesiminde öğretmenlerin dokunduğu alanları bulmak mümkün. Ben öğretmeni tersinden tarif etmeyi tercih ediyorum. Mesela öğretmen bir meslek, bir mesai harcama işi,  hayatı geçirmek için bir yerlerde çalışmak, maddiyat elde etmek değildir. Bunların dışında kalan her şey öğretmenliktir. Öğretmenliğin sorumluluğu o kadar geniş anlamı o kadar büyük ki izah etmek saatler alabilecek belki birçoğunu da hatırlayamayacağımız kadar geniş anlamlar ifade edecek boyuttadır. Biz öğretmenler günü vesilesiyle başta Mustafa Kemal Atatürk ve şehit öğretmenlerimiz olmak üzere tüm öğretmenlerimizi burada minnetle şükranla yad ediyoruz. Bugün aramızda bulunamayan öğretmenlerimize de dua ediyoruz. Başta hayatımı kazanmamda yardımcı olan bütün öğretmenlerime özellikle de Türkiye’nin başta kadın öğretmenleri olmak üzere bütün öğretmenlerine sevgiler saygılar gönderiyorum. İyi ki varlar” dedi.