Kartal Belediyesi, ilçedeki; lise, ilk ve orta dereceli okullara, öğrencilerin sportif faaliyetlerini desteklemek amacıyla spor malzemesi desteğinde bulunuyor. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, spor yapan bir nesil yetiştirmeyi çok önemsediklerini belirterek, sporun her dalına ve tüm okullara desteklerinin devam edeceğini söyledi. 

Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen çalışmada, ekipler ilçedeki tüm okulları ziyaret ederek spor malzemelerini okul yöneticilerine teslim ediyor. Malzeme desteği kapsamında her yaştan öğrenciye; futbol, basketbol, tenis ve voleybol topları, file, koordinasyon seti, yelek, slalom seti, antrenman hunisi ve çanağı, masa tenisi raketi gibi sporun farklı branşlarına yönelik malzeme veriliyor. 

Öte yandan, Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından özellikle gençlerin spor yapmalarını teşvik edebilmek amacıyla yıl içinde; tenisten basketbola, jimnastikten halk oyunlarına kadar, 7 farklı branşta ücretsiz spor eğitimleri düzenleniyor.

“SPOR YAPAN BİR NESİL YETİŞTİRMEK İSTİYORUZ"

Özellikle gençlerin sportif faaliyetlerini desteklemeyi çok önemsediklerini vurgulayan Yüksel, “Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğümüz kurulduğu günden bu yana, Kartal'da spora ve sporcuya destek olmaya devam ediyor. Gençlerimizin ve çocuklarımızın, spor yapan bir nesil olarak yetişmesi bizler için çok önemli. Ücretsiz spor eğitimlerimizin yanında, Kartal'daki tüm okullarımıza spor malzemesi desteğinde bulunuyoruz. Geleceğimiz olan gençlerimize ve çocuklarımıza her alanda destek olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.