Giresun’un yetiştirdiği ünlü eğitimci Enver Yücel, şehir girişimcileri ve kentin önde gelen yöneticileriyle bir araya geldiği toplantıda vefa ödülüne layık görüldü.

BAU Global Başkanı Enver Yücel, eğitimden turizme, turizmden tarıma büyük yatırımlarda ve destekte bulunduğu memleketinde şehir girişimcileriyle bir araya geldi. Giresun Belediyesi Kale Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen toplantıda, ayrıca, belediye, esnaf, ziraat odaları, meslek odaları başkanları, muhtarlar ve çok sayıda sivil toplum kuruluşunun üst düzey yöneticileri de yer aldı.

Çalışma yaşamında girişimciliğin önemi, başarıya giden yolda üstlenilmesi gereken görevler gibi çeşitli konuların ele alındığı toplantıda Yücel’e, memleketi Giresun’a yaptığı katkılardan dolayı Sivil Toplum Kuruluşları adına Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Ali Kara tarafından vefa ödülü verilip plaket takdim edildi. Kara, “Çalışkan, üretken ve başarılı hayatınızla Giresun’da doğan herkese umut ve örnek oldunuz. Giresun’un ve Giresunlunun hep yanında oldunuz. Bu nedenle Giresun Sivil Toplum Kuruluşları adına sizlere teşekkür ediyor, saygılarımızı sunuyoruz” dedi.

“GİRİŞİMCİ OLMANIN TEMELİNDE CESARET VAR”

55 yıllık Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumlarının (BUEK) Yönetim Kurulu Başkanlığını yapan ve bu sene 25’nci kuruluş yıldönümünü kutlayan Bahçeşehir Üniversitesinin (BAU) Mütevelli Heyeti Başkanı da olan Enver Yücel, hemşerileri tarafından böyle anlamlı bir ödüle layık görülmesinin kendisini çok mutlu ettiğini ve gururlandırdığını söyledi. Başarı hikayesini paylaşan, doğduğu topraklardan hiçbir zaman kopmadığının da altını çizen Yücel, “Girişimci olmanın temelinde cesaret var. Bunun yanına yaratıcı, yenilikçi ve vizyon sahibi olmayı da eklediğinizde başarı geliyor. Ömrümü adadığım eğitim kurumlarımızla sadece memleketim Giresun’da değil Türkiye’nin her karış toprağında gençlerimize kaliteli bir hizmet veriyoruz. Cesaretimizi gençlerimize olan güvenimizden alıyoruz. Onların ülkemiz adına yapacağı çok şey var. Biz de buna katkıda bulunduğumuz için çok mutlu ve gururluyuz. Benim gibi Giresun’un ve hemşerilerimin de cesareti, potansiyeli, gücü ortada. Yereldeki ivmenin gücüne inanan bir hemşeriniz olarak kentimiz ve ülkemiz adına hep birlikte daha iyilerini başaracağımıza inancım tam” diye konuştu.

“DOĞA GÜZELLİKLERİ VE ENDEMİK BİTKİLERİYLE TANITILMALI”

Türkiye’nin gönlü zengin insanları arasında 6’ncı, evrensel 50 iş insanı listesinde eğitimci olarak yer alan Yücel, konuşmasının devamında, Giresun’un geleceği ve kalkınması için sanayiden daha çok doğa güzelliklerinin değerlendirilerek turizmle kalkınmasına öncelik verilmesi gerektiğini söyledi. Yücel, “Giresun’a büyük sanayi kuruluşları gelecek, gelmeli diye beklememek gerekir. Giresun’un geleceği eşsiz doğasında ve endemik bitkilerinde saklıdır. Bu yönüyle Giresun’un tanıtımına ihtiyaç vardır. Giresun’un yaylaları Davos’ta yoktur. Ancak Davos kadar tanıtımı yapılamamıştır. Giresun Adası da tanıtıma ihtiyaç duyan yerlerden biridir. Endemik bitki denildiğinde ise ısırgan otu sadece vejetaryen mutfağı için değil aynı zamanda tekstil için de kullanılabilir bir ip yapabilme özelliğine sahiptir. Kısaca Giresun, eşsiz doğa güzellikleri ve endemik bitkileriyle tanıtılmalı, bu yönleriyle turizme kazandırılmalıdır” ifadelerini kullandı.