İklim krizinde öğretmenin ve okulların rolü, 24 Kasım’da İstanbul Kültür Üniversitesi Eğitim Fakültesi ev sahipliğinde  “Eğitim ve İklim Krizi: Çok Boyutlu Bir Değerlendirme” paneliyle ele alınacak.

Saat 09.00’da açılış konuşmalarıyla Akıngüç Oditoryumunda başlayacak panelde, Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) adına Dr. Nilay Dökümcü Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV)            adına Coşku Deniz Arslan, Eğitim Reformu Girişimi (ERG) adına Ekin Gamze Gencer, Kültür Koleji adına Mehtap Dere “Eğitim ve İklim Krizi: Çok Boyutlu Bir Değerlendirme” başlıklı panelde konuyu değerlendirecekler.

PANEL TÜM KATILIMCILARA AÇIK DÜZENLENECEK

Küresel iklim krizine ilişkin farkındalığın geliştirilmesinde “Sahne Sanatları Olarak Öğretmenlik” temasıyla Prof. Dr. Ayhan Aydın, öğretmenliğin sınıf içinde etkili iletişim boyutlarına dikkati çekerken, Dr. Nilay Dökümcü “Küresel İklim Krizi: Daha İyi Seçimler” başlığında koruyucu ve geliştirici önlemlere değinecek. İklim ve Biyolojik Çeşitlilik Krizlerini öğrenme ve öğretme temasıyla Uzm. Burcu Meltem Arık’ın ele alacağı etkinlik iklim krizini eğitim ve okul perspektifinden ele alan tüm katılımcılara açık düzenlenecek.