Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ara tatil mesleki çalışma programının açılışı dolayısıyla EBA internet portalından öğretmenlere hitap etti ve çok önemli değerlendirmelerde bulundu. Bakan Selçuk açıklamalarında her mesleki çalışma döneminde öğretmenlere yapılanları, yapacakları konuları, temennileri içeren konuşma yaptığını belirterek bu durumun hayat normal akışında seyrederken böyleydi ama şimdi bambaşka bir zamandan geçildiğini salgının neden olduğu tüm olumsuzluklar bir yana, okulların ve öğretmenlerin hayatın vazgeçilmez bir parçası olduğu gerçeği, hiçbir dönemde bu dönemdeki kadar iyi anlaşılmadığını vurguladı.

Açıklamalarında meslektaşlarının salgının başlangıcından bu yana hemen herkesin karantinada olduğu günlerde bile TRT EBA ders çekimlerinde görev alan, bir yandan çekimlere devam ederken bir yandan ekranda "nasıl daha iyi ders anlatabilirim" diyerek sürekli kendini geliştirme çabasında olduğunu belirten Bakan Selçuk teşekkür etti.

SALGINDAN SONRA YAYINLAR SÜRECEK

Ayrıca Bakan Selçuk bu öğretmenlerin artık çok değerli ve özel bir uzmanlığa sahip olduklarını belirtti ve bu uzmanlık ve oluşturdukları değer sayesinde TRT EBA kanalları yayın hayatına salgın bitse de devam edeceğini açıkladı.

Bakan Selçuk açıklamalarında Canlı derslerde çocuklara daha iyi ders anlatabilmek için evinin dört köşesini sınıf olarak dizayn eden, evdeki malzemeleri türlü türlü eğitim aracına çeviren öğretmenlerin çabasına tüm Türkiye'nin şapka çıkardığını söyledi ve EBA platformunun dünya genelindeki tüm eğitim siteleri içerisinde en çok ziyaret edilen birinci platform olduğunu anlattı.

Okulların kapanmasının ve tatilin uzatılması kararının ise Bakanlar Kurulu tarafından verileceği değerlendiriliyor. Gelişmeler gün içinde paylaşılacaktır.