Eğitim sistemi her geçen gün değişiyor. Sistemin üzerine eklenen yeni parçalar öğrencilerin hayatlarında bambaşka etki bırakabiliyor. Kolej ve özel okulların eğitim sistemiyle çocuklarının büyümesini ve gelişmesini isteyen anne babalar, eğitim tercihlerini bu alan üzerinde gerçekleştiriyor. “Bu okulda her çocuk mutlu ve başarılı” mottosuyla varlığını sürdüren Yeniden Diriliş Kolejleri, öğrencilerin bulunduğu süreç içerisindeki farkındalık duygusunun bilincinde olması ve sağlam adımlarla geleceğe ilerlemesi için çalışmalar yürütüyor. Gazeteci Salih Sütlan’ın moderatörlüğünde gerçekleşen HS TV canlı yayınında konuşan Yeniden Diriliş Kolejleri Genel Koordinatörü Abdurrahman Demir, ülkesine, milletine, dinine, ailesine bağlı nesiller yetiştirmek için mücadele verdiklerini kaydetti. 5 yıllık bir kolej olan Yeniden Diriliş, Yenibosna’da 450 kişilik ortaokul ve ilkokulu bulunan bir kampüse sahip. “Arnavutköy’de fiziki donanımı çok yüksek, kaliteli, havuzuyla, spor, sosyal alanlarıyla, laboratuarıyla beraber 700 öğrenci kapasiteli bir kampüsümüz var” açıklamasında bulunan Abdurrahman Demir, sınıfların 15-20 öğrenci arasında değiştiğini kaydetti. Sınıfına, yapısına ve ortamına göre değişen öğrenci kapasitesi oluşturduklarını ifade eden Yeniden Diriliş Kolejleri Genel Koordinatörü Abdurrahman Demir, öğrencilerin okuldaki eğitiminin yanı sıra evindeyken eğitiminin nasıl ilerlediğini dikkatle kontrol ettiklerini açıkladı. “Bizim öğrenci nüfusumuz birçok Avrupa ülkesinden fazladır” açıklamasını yapan Demir, Türkiye’deki eğitim sürecinin ülkenin gelişmişliği, ekonomisi, sosyal hayatıyla ilişkili olduğunu vurguladı.

Eğitim kurumu olmanın çok hassas olduğuna değinen Abdurrahman Demir, öğrenci alımlarında ciddi komisyonlarının olduğunu belirtti. Üç aşamalı yol haritalarıyla eğitime katkı sağladıklarını ifade eden Demir, “Genelde öğretmenlerimiz tecrübeli, kurumsal kimliğe uygun arkadaşlar oluyor. Yeni başlayan arkadaşlarımızı yetiştirip onlara sahada görev veriyoruz“ şeklinde konuşan Yeniden Diriliş Kolejleri Genel Koordinatörü Abdurrahman Demir, öğrencilerin eğitimlerinde büyük fedakarlıklar yaparak onların kendilerini ifade edebilmelerine zemin hazırladıklarına temas etti.

Sosyal medyanın aşırı kullanımı öğrencide olumsuz etki oluşturuyor

Sosyal medyanın orantılı kullanıldığı takdirde faydalı olduğunu belirten Abdurrahman Demir, düzensiz kullanımın öğrencinin başarısız oluşundaki sebeplerden biri olduğuna işaret etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sosyal medya düzenlemesi getirileceğine ilişkin değerlendirmeler yapan Abdurrahman Demir, “ Bir eğitimci olarak şundan yanayım. 18 yaş üzerini ilgilendiren paylaşımlarda sınırlamalar konulmalı. Facebook, Twitter, İnstagram platformlarında tüm yaş aralığındakilerin paylaşımlarına hiçbir sınırlama konulmadan ulaşılabiliyor. Benim 5 yaşındaki öğrencim büyüklerin paylaşımlarını neden görüyor. Sıkıntılar yaşanabiliyor” dedi. Büyük insanların yaptıkları paylaşımı çocukların görmesinin doğru olmadığına temas eden Demir, “Sosyal medyanın özgürlüğünü koruyalım ama elbette bir çizgisi olmalı” dedi.

“Öğrenciye göre ödev veriyoruz”

“Ahmet’in kapasitesi ne ise ona göre ödev veriyoruz. Mehmet’in kapasitesi ne ise ona göre. Bir saat Ahmet’e ödev veriyorsak, Mehmet’e 2 saatlik ödev veriyoruz” ifadeleriyle öğrencilere uygun ders sistemini örnekle açıklayarak sistemin ödevlere de entegre edildiğini kaydetti. Takip ve rehberlik aracılığıyla her öğrenciye evinde ödeve başlama saati ayarladıklarını belirten Abdurrahman Demir, biyolojik saat sistemi ile çözüm oluşturduklarını belirtti. Çocukların notlara göre değerlendirmeye tabi tutulmadığını belirten Demir, öğrencinin emek ve çalışmasını öğretmenlerine yansıttığı takdirde başarılı öğrenci olduğunu değerlendirdiklerini belirtti.

Yeniden Diriliş Koleji’nin eğitim paketleri

3 eğitim paketleri olduğunu belirten Yeniden Diriliş Kolejleri Genel Koordinatörü Abdurrahman Demir, akademi ağırlıklı paket, hafızlık ağırlıklı paket ve dil ağırlıklı paketleri ile öğrencilerin eğitimlerindeki seçenekleri sıraladı. “İsteyen İngilizce, isteyen Arapça paketler içerisindeki eğitimlerini alanında uzman isimlerle alabiliyor. Hafızlık isteyen öğrencilerimizin tercihlerine uygun paket içeriği hazırlanmış olup, detaylı ve kontrollü çalışmayla öğrencilerin bilgi dağarcığına kazandırılıyor” dedi.

Kayıtların başladığını ve kapasitenin 3’te 2’sinin dolduğunu belirten Yeniden Diriliş Kolejleri Genel Koordinatörü Abdurrahman Demir, kayıtların 31 Ağustos’a kadar devam edeceğini belirtti. Öğrenci velilerine seslenen Demir, tercih edilecek herhangi bir özel okula kayıt öncesinde okulla ilgili bilgi alınmasını, ulaşabilirlerse tercih etmeyi düşündükleri okulda eğitim alan öğrenciye, veliye ulaşarak verilen eğitimden memnun olup olmadıklarını sormalarını belirtti. “Yapamadığımız hiçbir sözü vermiyoruz. Bizim verdiğimiz eğitim şeffaflıkla ortadadır. Yeniden Diriliş Koleji’nin eğitimlerin kalitesini öğrenmek isteyen veliler, bizi okulumuzda eğitim alan öğrencilerin velilerine danışarak karar versinler. Bize gelmek isteyenlere kapımız sonuna kadar açıktır. Kayıtlarımız devam ediyor geç kalmayın” açıklamasını yapan Yeniden Diriliş Kolejleri Genel Koordinatörü Abdurrahman Demir, “Bu okulda her çocuk mutlu ve başarılı” ilkesiyle faaliyet verdiklerini ifade etti.

Yeniden Diriliş Koleji İletişim: 444 79 14

Yeniden Diriliş Koleji İnternet sitesi: www.yenidendirilis.com.tr