Tarih boyunca ihanet içinde olan fertler ve toplumlar ileri düzeyde eğitim almış insanlar olduğunu hep okuduk ve gördük. İnsan, eşrefi mahlûkattır. Lakin eşrefi mahlûkat olan insan bir beyin ve kalp taşır. Kalbi ve beyni nasıl yönlendirirseniz o beyni ve kalbi taşıyan insan o yöne gider. Ya rahmani veya şeytani olur.
1070 li yıllarda başlayan bir eğitim, 2016 yılında ihanetin kapısını araladı. Bu dönemde gençleri öyle eğitimden geçirdiler ki; yap deseler yapar yık deseler yıkar duruma getirdiler. Ana babadan, aileden ayırdılar. Davaları uğruna memleketlerinden uzak diyarlara gittiler. Büyüklerinin dedikleri kızlarla evlendirildiler. Kendi dava arkadaşlarının dışında kimse onlar için dost olamadı. Hele lider durumunda ki kişi onlar için tabu oldu, totem oldu. Gerçek iman ve inancın önüne ise bu totemi yerleştirdiler. Peygamber fikrine eşit fikirle bu oluşumun başındaki kişiye tapılır olmuştu. Hayallerin bile ulaşamadığı şekilde devletin bütün kadrolarına yerleşmişlerdi. Bu eğitimsiz olamazdı. Eğitildiler, onlarda gereğini yaptılar. 
Eğitimi sadece okul eğitimi olarak anlamayalım. Bunlar psikolojiyi, tabi olmayı, sahiplenmeyi ve nice erdem sayılacak olguları hep beraber kullandılar. Asla zor ve zorlama değil, sevgi ile eğitimlerini yürüttüler. Netice ne oldu? Kocaman ülke ve ülkeler ihanet çemberini elinde tutan kişiyi peygamber olarak algılamaya başladılar. İnancı olanda olmayanda ihanet eğitimi veren bu gurubu maddeten ve manen destek oluyorlar, hatta manen meylediyorlardı.
İbadet aşkı, ticaret aşkı ve ihanet bir araya gelince yıkılmak mukadder oldu.  Allah bu necip milleti ebediyen payidar eylesin. 15 Temmuz akşamı hainlerin planlarını bozan Yüce Allah (cc) onların ellerini ayaklarına dolaştırdı. Sabaha yakın yapılacak ihtilal akşam erken saatlerde deşifre edildi. Ve böylece millet şahlandı. Destan üstüne destan yazdı. Kadını erkeği, yaşlısı genci herkes ayaktaydı. 251 şehit ve sayısız gazi, dualar, okunan Kuran’lar, salalar bu hainlerin iflahını kesti.
Gülmeyin lütfen de bildiğim bir olayı paylaşıyorum. Bukalemun gibi ertesi günden itibaren destan yazan milletin içine karışıp ihanet şebekesi içinde olmadıklarını gösteren fotoğraf ve videolar yayınladılar. Çünkü bunlar güçten yana ve güçten korkan kişilerdi. Asla inançlarını kaybetmediler. 
Devletten yana olduklarını her yerde ifade eden bu ihanet şebekesi üyeleri halen devletin önemli yerlerinde görevlerinde devam ediyorlar. Eğitimci, idareci, akademisyen, bürokrat, siyasetçi, temizlik işçicine kadar niceleri kamuflaj elbiselerini giymiş uygun ortam bekliyorlar.
Bilirsiniz ki, kurtlar ortaya çıkıncaya kadar çakallar kendilerini kurt yerine koyarlarmış. Çok şükür ki artık Ülkemiz maddi ve manevi güçlenmiştir. Aslan gibi yöneticimiz vardır. O gece eğer Sayın Cumhurbaşkanımız aslan gibi ortaya çıkmasaydı, “durun hele, biz varız, bu necip millet var, bu vatan sahipsiz değildir” demeseydi bugün çakalların elinde kim bilir hangi durumdaydık.
Eğer eğitimle, insan yetiştirip ihanet ettirecek güce sahip olunuyorsa, sözümüz şudur. Eğitimde daha ulaşacağımız çok merhaleler var. İhanet çeteleri bile yetiştirmiş olsalar bu eğitim sisteminden Milli Eğitim sistemimizin alacakları var. O hainlerin tersine milli ve manevi eğitimle vatanını, milletini, bayrağını seven insanlar yetiştirmek gerekmektedir.
Yıllarca devletin içine sızan, kendilerini kuzu gösterip çakallar gibi hareket eden bu riyakârlar her türlü melaneti işlediler. Sonunda ihanet 15 Temmuz tarihinde “MEYDANLARA ÇIKIN” emriyle topyekûn millet tarafından bertaraf edildi. 
Tankların önüne atlayan, mermi, bomba gibi silahlarla şehit olanlara, gazi olanlara, meydanlarda bayrak sallayanlara, geceleri uyumayanlara, ağlayan Mehmetçiğin gözlerini silen yaşlı teyzelere, devlet dairelerinde makamlarını namusları gibi koruyan cesur yiğitlere selam olsun. Allah bir daha bu millete hainleri musallat etmesin. Vatanımızı, bayrağımızı ve milletimizi ebediyen mansur ve muzaffer eylesin.
Selam ve dualarımla.
Saim ORAL, Kartal 16 Temmuz 2021
Not: Şu an bütün Camilerimizde salalar okunuyor. Allah’ım! Minarelerimizden ezanı susturma. Bayrağımızı gönderden indirme. Milletimizi insanlığa efendi eyle. Devletimizi güçlü eyle. Amin.