Olgay GÜLER / EDİRNE, (DHA)- EDİRNE'de Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından, Osmanlı'nın unutulan hayır gelenekleri kapsamında, maddi durumu yetersiz 8 çocuk için sünnet şöleni gerçekleştirildi. Sünnet kıyafeti giydirilip, çeşitli hediyeler alınan çocuklar, nostaljik tramvayla şehir turu yaptı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı Edirne Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Osmanlı'nın unutulmuş hayır geleneklerinden sünnet organizasyonunu tekrar hayata geçirdi. Organizasyonla birlikte Edirne’de ikamet eden, maddi durumu yetersiz 8 çocuğun sünnetleri gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında sünnetleri yapılan çocuklara sünnet kıyafeti ve çeşitli hediyeler alınırken, Vakıflar Bölge Müdürlüğü hizmet binası bahçesinde de çocuklar ve ailelerine yönelik eğlence düzenlendi. Eğlencenin ardından çocuklar, nostaljik tramvayla şehir turu gerçekleştirildi.

'2'NCİ BAYEZİT'İN HAYIR ŞARTINI YERİNE GETİRİYORUZ'

Etkinlikle ilgili konuşan Vakıflar Bölge Müdürü Ahmet Saraç, Edirne’nin en önemli vakıf eserlerinden biri olan 2'nci Bayezit Külliyesi’nin kurucusu, Sultan 2'nci Bayezit’in 1496 tarihli vakıf senedinde de hayır şartlarının sayıldığını söyleyerek “Bu şartlar arasında maddi durumu yetersiz çocuklardan sünnet edilmesi gerekenlerin sünnet ettirilmesi bulunmaktadır. Biz bugün bu şartı yerine getiriyoruz. Vakfın gelirlerinden yapılacak hayır işleri buralarda ayrıntılı olarak sayılmıştır. Örneğin; Valide Sultan Kethüdası Yusuf Ağa Vakfı hayır şartları arasında öğrencilerin pikniğe götürülmesi ve harçlık verilmesi bulunur. Geçtiğimiz mayıs ayı içerisinde bu hayır şartı gereği, eğitim yardımı ve burs ödemesi yapılan öğrenciler pikniğe götürülmüş ve vakıf şartı kendilerine harçlıkları verilmiştir. Bu ve benzeri, atalarımız tarafından vakfedilmiş olan hayır şartları, bu vakıfların yasal temsilcisi durumundaki Vakıflar Genel Müdürlüğü eliyle yerine getirilmektedir” diye konuştu.

Yıldırım Belediyesi'nden, üniversite adaylarına ücretsiz danışmanlık hizmeti Yıldırım Belediyesi'nden, üniversite adaylarına ücretsiz danışmanlık hizmeti

Saraç ayrıca, Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğünün uygulamaya koyduğu vakfiye hayır şartlarının canlandırılmasına yönelik etkinlikler kapsamında; Kurban Bayramı öncesi Edirne ve Kırklareli il genelinde 560 çocuğa bayramlık kıyafet alınabilmesi için hediye kartları dağıtımı yapıldığını, önümüzdeki günlerde ise cezaevinde bulunan mahkumlara yine vakfiyelerdeki hayır şartları doğrultusunda tatlı ikram edileceğini sözlerine ekledi.(DHA)

Kaynak: dha