Olgay GÜLER / EDİRNE, (DHA)- EDİRNE'de 13 Mayıs'ta kurulan Edirne Merkez Mahalle Muhtarları Derneği tarafından gerçekleştirilen ilk olağan genel kurulunu yaptı. Genel kurulda, derneğin yönetim kurulu başkanlığına Sabuni Mahallesi Muhtarı Aykut Yaman seçildi.

Kentte Mayıs ayında kurulmasının ardından işlemlerini tamamlayan, 21 mahalle muhtarının yer aldığı Edirne Merkez Muhtarları Derneği, ilk olağan genel kurulunu yaptı. Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Şafak Kırbiç, Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Av. Sinan Tekin, Demokrat Parti Edirne İl Başkanı Ayten Ercan ile mahalle muhtarlarının katıldığı genel kurulda divan kurulu seçimi yapıldı. Divan kurulunun seçiminin ardından başlayan genel kurulda, saygı duruşunda bulunulup, İstiklal marşı okundu.

Genel kurulun açılışında konuşan, dernek başkan adayı, Sabuni Mahallesi Muhtarı Aykut Yaman, muhtarların yerel yöneticilerin temel taşı olduğunu dile getirdi. Yaman, "Muhtarlarımız, yerel yöneticilerimizin temel taşıdır. Toplumumuzun en yakın çözüm ortakları olarak mahallelerimizin ihtiyaçlarını en iyi şekilde anlayıp, karşılamaya özen gösteriyoruz. Bu önemli rolün farkındalığını da Merkez Mahalle Muhtarları Derneği olarak birliktelik içinde daha iyi hizmet ederek öne çıkarmak istiyoruz. Derneğimizi kurmamızın tek amacı beraber daha güçlü olabilmek, daha etkileyici olabilmek ve kurumlarımızla daha iyi iletişim içinde olabilmektir" dedi.

'AMACIMIZ ŞEHRİMİZE BİRLİKTE HİZMET ETMEK'

Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın da, seçildiği günden bugüne özverili çalışmaları nedeniyle muhtarlara teşekkür etti. Akın, “Bizler sıklıkla muhtarlarımızla bir araya geliyoruz. Çalışmalarımızı paylaşıyoruz, onlardan gelen talepleri dikkate alarak yolumuza devam etmeye çalışıyoruz. Sizler, demokrasimizin temel taşlarısınız. Sizler, bizim Edirne Belediyesi olarak yol arkadaşlarımızsınız. Sizlerle beraber yol almak, bizler için çok kıymetli. Sizleri yönetim anlayışımızın bir paydaş olarak göreceğimizi, birlikte hareket edeceğimizi konuşmuştuk. Seçimlerden sonra da aynı şekilde verdiğimiz sözleri tutarak devam ediyoruz. Bundan sonrasında da daha sıkı işbirliklerimizle, sizlerle daha çok diyalog halinde olarak şehrimize hizmet etmeye devam edeceğiz. Farklı görüşler de olabiliriz, farklı fikirleriniz olabilir. Ama asgari müşterekte anlaştığımız şey şehrimize hizmet etmek. Vatandaşımıza, Edirneli hemşerilerimize en iyi şekilde hizmet etmek. Dolayısıyla ben bu yolda sizlerle birlikte yürümekten çok büyük onur ve mutluluk duyuyorum" diye konuştu.

YAMAN TEK LİSTEYLE GİRDİĞİ SEÇİMDE BAŞKAN SEÇİLDİ

Genel kurulda, Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın'a plaket takdim edildi. Konuşmaların ardından genel kurulda yönetim kurulu seçimlerine geçildi. Genel kurulda tek listeyle yönetime aday olan Aykut Yaman, yapılan açık oylamayla, derneğin başkanlığına seçildi. Yaman'ın yönetim kurulu listesi şu şekilde oluştu:

Yağlık ayçiçeği üretiminde birinci sıradaki Edirne'de, 140 dekara çerezlik ayçiçeği ekildi Yağlık ayçiçeği üretiminde birinci sıradaki Edirne'de, 140 dekara çerezlik ayçiçeği ekildi

Yönetim Kurulu: Aykut Yaman, Turgut Sarıbaşak, Nurcan Uzel, Esra Akgün Yılmaz, Çetin Yalınkılıç, Neslihan Dönmez Dürüktaş, Turhan Özgünden, Gülden Akman Yılmaz

Denetim Kurulu: Halit Paşa Yılmaz, Canan Koca Nuray, Osman Kenan Armutkıran(DHA)

Kaynak: dha