Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye’ye resmi bir ziyaret gerçekleştiren İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile birlikte Türk-İran İş Forumu’na katıldı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) binasında gerçekleşen İş Forumu öncesinde küçük çaplı bir koltuk krizi yaşandı. İki cumhurbaşkanı, henüz salona girmeden önce, davetliler salondaki yerlerini alırken, İran Cumhurbaşkanı Ruhani’nin oturacağı koltuğun seviyesini beğenmeyen İranlı diplomatlar, uzun süre koltuğun seviyesini yükseltmek için uğraştı. Cumhurbaşkanı Gül’ün hemen sağındaki koltuğa oturması beklenen konuk cumhurbaşkanın koltuğuna müdahale eden İranlı yetkililer, bir süre sonra Türk delegasyonundan yardım istedi. Çankaya Köşkü personelinden birisinin İranlı yetkiliye yardım etmeye çalıştığı, ancak onun da Ruhani’nin koltuğunun seviyesini yükseltemediği görüldü.

El kol hareketleri ile “yapılacak bir şey yok” diyen Türk görevlinin uzaklaşması ile Gül ile Ruhani’nin oturacağı koltukların eşitlenemeyeceğine kanaat getiren İranlı görevli, amirinin yanına giderek durumu aktardı. Amir olan İranlı ise “Ne yapalım, o kadar da sorun olmaz” anlamlarına gelebilecek el kol hareketleri yaptığı görüldü.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin salona girip kendilerine ayrılan koltuklara oturmasıyla küçük çaplı ‘koltuk krizi’ büyümeden sona ermiş oldu.