Meksika'nın güneyinde bulunan Veracruz eyaletinin Meksika Körfezi kıyısındaki şehri Coatzacoalcos'da, devlet şirketi Petroleos Mexicanos'a (Pemex) ait bir petrokimya tesisinde dün gece patlama oldu. Patlamada 3 kişi öldü, Pemex'in 58 çalışanı dahil 105 kişi yaralandı.
 
Veracruz eyaleti Valisi Javier Duarte, yaptığı basın açıklamasında, patlamanın 10 kilometre uzaklıktan hissedildiğini belirterek, havaya karışabilecek kimyasal riskine karşı, bölgede 2 binden fazla insanın tahliye edildiğini ve 6 beldede eğitime ara verildiğini bildirdi.
 
Duarte, patlamadan kaynaklanan yangının söndürüldüğü bilgisini de paylaştı.
 
Coatzacoalcos'daki tesiste, kimyasal aşındırıcı olarak kullanılan kostik soda (sodyum hidroksit) ve tehlikeli bir kimyasal olarak bilinen vinil klorür üretildiği bildirildi.

Pemex'den yapılan açıklamada, tesisin, dünyanın en büyük petrokimya şirketlerinden olan Meksikalı Mexichem'le birlikte işletildiği belirtildi.
 
Şubat ayında, Pemex'e ait olan Meksika körfezinde denizde bulunan bir petrol platformunda yangın çıkmış, 2 kişi yaşamını yitirmiş, 8 kişi de yaralanmıştı.
 
Meksika'nın başkenti Mexico City'de bulunan Pemex şirketinin idari merkezinde 2013'de gerçekleşen bir patlamada ise 37 kişi hayatını kaybetmişti.
 
Ülkenin kuzeyinde Pemex'e ait olan bir doğalgaz tesisinde 2012 yılında meydana gelen başka bir yangında da 26 kişi ölmüştü