Konuya ilişkin tüm dünyayı alarm durumuna geçiren gelişme İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock'tan geldi. Yapılan açıklamada Birleşik Krallık'ta koronavirüsün yeni bir mutasyonunun tespit edildiğini açıkladı. Tespit edilen 2 vakanın Güney Afrika'dan seyahat edenlerle temaslı olduğu bildirildi.

SON DERECE ENDİŞELENDİRİYOR

Basın bilgilendirme toplantısı sırasında konuşma yapan İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, tespit edilen virüsün son derece endişelendirdiğini duyurdu. Aynı zamanda virüsün bu türünün daha bulaşıcı olduğu paylaşıldı.

ÇAĞRI YAPILDI

İngiliz Sağlık Bakanı, yapmış olduğu çağrısında Güney Afrika'da olanların kendilerini mutlaka karantina altına alması gerektiğine temas etti.

İSRAİL'DE DE GÖRÜLDÜ

Mutasyona uğramış koronavirüsün aynı zamanda İsrail'e de sıçradığı paylaşıldı. İsrail Sağlık Bakanlığı yaptığı yazılı açıklamasında 4 kişide daha mutasyona uğramış koronavirüsün tespit edildiği belirtildi. 3 kişinin İngiltere'den geldiği, bir kişinin de ülke dışına çıkmadığı ifade edildi.

MUTASYON NE ANLAMA GELİYOR?

Dünyanın koronavirüsün mutasyona uğradığı haberleri çalkalanması sonrasında mutasyon nedir? sorusu gündeme bomba gibi düştü. DNA ya da RNA diziliminde meydana gelen kalıcı değişimler olarak adlandırılan mutasyon, mustasyona sahip olan bir organizma olarak ele alındığında mutant olarak adlandırılmaktadır.