Avrupa Birliği (AB) tarafından "Avrupa Birliği'ndeki kısıtlamalara tabi olan hava taşıyıcılarının listesi" paylaşıldı. AB, 96 havayolu şirketinin gerekli uluslararası güvenlik standartlarını karşılamadıkları gerekçesi ile kara listeye alındığını açıkladı. AB, kara listeye alınan şirketlerin AB içinde ve dışında uçmasının engelleneceğini belirtirken, Avrupa'ya uçmasalar bile bu listedeki havayolları ile yolculuk yapmayı planlayan AB vatandaşlarına seyahat uyarısı yapılacağını ifade etti.

Avrupa Komisyonu Ulaşım Birimi, kara listeye alınan havayolu şirketlerinin yasaklanmasının nedeninin bakımsız uçaklara sahip olmak, güncel olmayan uçak durumları ve şirketlerde bulunan diğer eksikleri olarak belirtti. AB'nin kara listesinde 96 havayolu şirketinden 50'den fazlası 14 Afrika ülkesindeki hava yolu şirketleri.

AB tarafından havayolu şirketlerine ait ilk kara liste 2006 yılında yayınlanmıştı. AB, havayolu şirketlerinin en az düzeyde güvenlik standartlarına uyumunu değerlendirmek için 6 ayda bir toplantı gerçekleştiriyor.