BURSA, ()-ÇAĞDAŞ Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi’nin 33’üncü Kuruluş Yıldönümü etkinliği ve 2022 Yılı Ödül Töreni’nde kişi ve kurumlara verilecek ödüller açıklandı. 8 kategoride verilecek olan ödüllerde, Demirören Haber Ajansı () Muhabiri İsmail Hakkı Seymen, ÇGD Bursa 2022 Genç Kalemler ödülüne layık görüldü.
ÇGD Bursa Şubesi’nin fikir özgürlüğüne, hukuka, barışa, emeğe ve demokrasiye dikkati çekmek amacıyla farklı dallarda verdiği “Çağdaş Ödülleri” 33’üncü yılda da sahiplerine ulaştırılacak. ÇGD Bursa Şubesi’nin Danışma Kurulu üyelerinden oluşan jürisi, 8 kategoride 12 ödül verilmesini kararlaştırırken, ödüller 7 Aralık Çarşamba gecesi Gastro Sanayi’de yapılacak törenle sahiplerini bulacak.
Muhabiri İsmail Hakkı Seymen, jüri tarafından ‘Genç Kalemler’ ödülüne layık görüldü. ÇGD’den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Bazen acı bir kaza, bazen büyük bir yangın, deprem ya da adli vaka… Onlar gece gündüz
demeden haber peşinde koşan, gazetelerin ve televizyon haber bültenlerinin en önemli
parçalarını oluşturan, çoğu zaman isimlerini duysak da yüzlerini bilmediğimiz, mesleğin gizli
kahramanları… İşte o ajans muhabirlerinden biri, başarılı haberciliği ile sadece Bursa değil,
yaygın medyada da isminden söz ettiren Demirören Haber Ajansı Muhabiri İsmail Hakkı
Seymen, ÇGD Bursa 2022 Genç Kalemler ödülüne layık görülmüştür.”
8 KATEGORİDE 12 ÖDÜL
Enbursa.com’dan Melisa Öztürer ile Gazete Duvar ve Bursaport.com’dan Pelin Akdemir de ÇGD Bursa 2022 Genç Kalemler ödülüne layık görüldü.
Meslekte Dayanışma Ödülü’ne Engin Aksöz ile Halil Ataş layık görülürken, ÇGD Bursa 2022 Dayanışma Ödülü’nün Gezi Davası tutukluları ile ailelerine verilmesi kararlaştırıldı. ‘Adalet Ödülü’nün sahibi Yalova eski Belediye Başkanı Vefa Salman ve Rize Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu olurken, ‘Demokrasiye Katkı Ödülü’ Türkiye İşçi Partisi Milletvekili Saliha Sera Kadıgil Sütlüdeğer’e verilecek.
ÇGD Bursa 2022 Çevre Ödülü’ne Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem değer bulunurken, ‘Spor Ödülü’ne Bursa’da geçirdiği trafik kazası sonucu iki ayağını kaybeden ve protez bacaklarıyla spora devam eden lisanslı bisiklet sporcusu Barış Asa değer görüldü. ÇGD Bursa 2022 Kent Kültürüne Katkı Ödülü’ne ise Bursa Yazın ve Sanat Derneği’nin kuruluşuna öncülük eden eğitimci, yazar, yayıncı Fehmi Enginalp layık görüldü. ()