Jandarma ile AFAD’dan tatbikat; gaz sızıntısı olan tankere müdahale edildi Jandarma ile AFAD’dan tatbikat; gaz sızıntısı olan tankere müdahale edildi

Memet Can YEŞİLBAŞ/BURSA, (DHA)-CUMHURİYET Halk Partisi Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, “Bursa'nın sorunlarıyla ilgili bir sıralama yapacak olursak; trafik, ulaşım, kentsel dönüşüm ve ekonomi konuları ilk sıralarda yer alıyor. Daha pek çok sorun var, ancak Bursa'nın bu sorunlarıyla ilgili çözümlerimizi çok önceden hazırladık. Şimdi çözüme başlamak için gün sayıyoruz” dedi.

31 Mart’ta gerçekleştirilecek yerel seçimler öncesi, adayların çalışmaları sürüyor. Seçimlerin ramazan ayına denk gelmesi ile birlikte, sahura kadar sahada olan adaylar, vatandaşla buluşup, projelerini anlatırken, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey de Bursa ve ilçelerini adım adım geziyor. Bursa’nın öncelikli sorunlarının trafik, ulaşım, kentsel dönüşüm ve ekonomi olduğunu söyleyen Mustafa Bozbey, “Seçimlere 5 gün kaldı. Bursa, gülümsemeye hazır. Biz projelerimizi tanıttık. Her yerde dile getirdiğimiz gibi, Bursa'nın en önemli sorunlarından bir tanesi kentsel dönüşümdür. Bursa'nın sorunlarıyla ilgili bir sıralama yaparsak; trafik, ulaşım, kentsel dönüşüm ve ekonomi başta geliyor. Daha pek çok sorun var, ancak Bursa'nın bu sorunlarıyla ilgili çözümlerimizi çok önceden hazırladık. Şimdi çözüme başlamak için gün sayıyoruz. 5 gün sonra Bursalıların desteğiyle projeleri uygulamaya başlayacağız ve sorunları tek tek çözeceğiz. Bursa'nın sorunlarını çözmek için gün sayıyoruz” diye konuştu.

'PLANLAMADAN BAŞLAYACAĞIZ'

Bursa’nın üst ölçekli bir çevre düzeni planı olmadığını kaydeden Mustafa Bozbey, “Her işin başı plan olduğu için, öncelikle planlamadan başlayacağız. Bursa'nın yıllardır beklenen üst ölçekli çevre düzeni planı yok. 1998'de bir çevre düzeni planlaması yapılmıştı. Nüfusun ikiye katlanmasına rağmen, henüz daha Bursa'nın çevre düzeni planı yok. Bunu yaparken depremi ve kentsel dönüşüm planlarını da hesaba katarak yapmamız gerekiyor. Çevre düzeni planı ve onunla birlikte kentsel dönüşüm planlarını hazırlayarak, Bursa'yı sağlam, güçlü ve dirençli bir kent haline getirmeyi hedefliyoruz. Bunu başardığımızda Bursalılar gülümsemeye başlayacak. Önce çocuklar, sonra gençler, kadınlar ve tüm Bursalıların yüzü gülecek” ifadelerini kullandı.

'YENİ FAY HATTI ÇALIŞMASINI İLK YAPAN NİLÜFER BELEDİYESİ OLDU'

Bursa’daki yeni fay hattına da değinen CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bozbey, “Yeni fay hattı çalışmasına ilk başlayan, benim başkanlığım zamanında Nilüfer Belediyesi’ydi. 2017'de başladık ve 6 belediye başkanına mektup yazarak, katılımlarını talep ettik. Geri dönüş alamadık. Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ile birlikte, Ankara Üniversitesi'nin de dahil olmasıyla, fay hattının nereden geçtiğini net olarak ortaya çıkardık. Bursa, 95 kilometrelik yeni bir fay hattı ile tanışmış oldu” dedi.

'YENİ FAY HATTI, STAD VE HASTANENİN ARASINDAN GEÇİYOR'

Yeni fay hattının, şehir stadyumunun ve hastanenin arasından geçtiğini ifade eden Mustafa Bozbey, “Allah korusun bir deprem olduğunda bu facianın sorumlusu kim olacak? Bir deprem olduğunda, stadyumda 40 bin kişinin olduğunu, hastanenin dolu olduğunu düşünün. O facianın sorumlusu kim olacak? Burada sorumluluk kamudur. Sorumlu, büyükşehir belediye başkanları ve idarecilerdir. Bu sorumluluğu vatandaşın değil, onların üstlenmesi gerekiyor. Bunu ortaya çıkaracak, araştıracak ve sonuçlarını paylaşacak olan yerel yönetimlerdir. Büyükşehir yöneticileri, belediye başkanları ve kamu, bu sorumluluğu üstlenmeli. Göreve gelir gelmez, bunların çalışmalarına başlamamız gerekiyor. Bizim insanlarımızın güvenli, temiz ve güzel bir çevrede yaşamalarını sağlamamız gerekiyor. Bunu yapmak zorundayız ve bunu yapacağız” diye konuştu.

'SAHADA TALEP VE COŞKU SÜREKLİ ARTIYOR'

Seçim çalışmaları kapsamında sahadan aldıkları izlenimleri de paylaşan Bozbey, “Ben aslında 5 yıldır sahadayım, ancak aday olduktan sonra, sürekli olarak vatandaşlarla beraberiz. Gitgide artan bir talep ve coşku var. Son zamanlarda çok yoğun bir ilgi ve alaka var. Bursa gülümsemeye hazır. Farklı bir gülümsemeye hazır. Bunu sahadan görüyoruz. İnşallah Bursalılar bu defa büyük bir değişim yapacak ve gülümseyecekler” dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI