Özgür YILDIZ/YALOVA,()-YALOVA Belediyesi’nin çocukların ve ailelerinin eğlenceli bir yarıyıl tatili geçirmesi için hazırladığı Yarıyıl Şenliği başladı. 5 gün boyunca  atölye etkinlikleri ve tiyatrolar ile çocukların eğlenmesi planlandı.

Atölye çalışmalarının Sabahattin Engin ve Mesude Engin Çocuk Tiyatrosu ve Kütüphanesi’nde, çocuk tiyatrolarının ise Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nde gerçekleştirileceği Yarıyıl Şenliği kapsamında, 30-31 Ocak ile 1-3 Şubat tarihlerinde; kağıt telkâri, puzzle, kitap ayracı, nostaljik oyuncak ve kum boyama atölyeleri gibi çok sayıda aktivitenin yanı sıra 5 farklı çocuk tiyatrosu da çocuklarla buluşuyor.

KÂĞIT TELKÂRİ ATÖLYESİ İLE ŞENLİK BAŞLADI

Dekoratif tasarımlar oluşturmak için haddelenmiş, şekillendirilmiş ve yapıştırılmış kağıt şeritlerinin kullanımını içeren bir sanat biçimi olan kağıt telkâride çocuklar, hayal güçlerini tasarım kağıtlarına aktaracak.
Yalova’da ki Sabahattin Engin ve Mesude Engin Çocuk Tiyatrosu ve Kütüphanesi’nde gerçekleştirilen atölye çalışması ile özellikle çocuklar için oldukça yararlı olan el sanatı, kâğıdı tanıma, kıvırma, kendi zevklerine göre renkleri bir araya getirme ve yuvarlama gibi işlemlerle çocukların hayal gücüne katkı sağlayacak.
ÇOCUKLAR, MAYSA VE BULUT İLE EĞLENDİ

Eğlendirirken öğreten, hayata dair derslerle dolu tiyatroları çocuklarla buluşturan Yalova Belediyesi, şenliğin ilk gününde TRT Çocuk yapımı olan Maysa ve Bulut isimli tiyatroyu çocuklarla buluşturdu. Çocuklar, 2 seans olarak gerçekleştirilen tiyatroda, aileleri birlikte eğlenceli bir zaman geçirme imkanı bulacak.

TÜM ETKİNLİKLER ÜCRETSİZ

Çocuk atölyeleri her gün 11.00-12.00 ile 14.00-15.00 saatleri arasında, çocuk tiyatroları ise 13.00 ve 16.00 saatleri arasında 2 seans şeklinde gerçekleşiyor. Çocuk tiyatroları ve atölye çalışmaları için etkinlik.yalova.bel.tr adresinden yapılan kayıt sonrasında telefona gelen QR kodu ile etkinlik izlenebiliyor. Yapılan uygulamayla 3 farklı oyun için kayıt yaptıran ve oyunlara gelmeyen ebeveynler devam eden süreç içinde kayıt yaptıramayacak.()