Özgür YILDIZ/YALOVA()-YALOVA Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, Karadeniz bölgesi hemşehri dernekleri mensuplarıyla bir araya geldi. Burada konuşma yapan Tutuk, “Hemşerilerimizle bulaşmaya, onların görüşlerini almaya devam edeceğiz” dedi.

Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, “Hemşeri Dernekleri Buluşması” organizasyonu kapsamında bu kez Karadeniz Bölgesi hemşehri dernekleri mensuplarıyla bir araya geldi. Başkan Mustafa Tutuk’un ev sahipliğinde düzenlenen geceye Ak Parti Yalova Milletvekilleri Ahmet Büyükümüş ve Meliha Akyol ile Ak Parti Yalova İl Başkanı Umut Güçlü, Yalova İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Selihan Dicle Şimşek de katıldı Yemek ikramının yapıldığı gecede, Yalova Karadenizliler Derneği Başkanı ve Karadeniz İl Dernekler Federasyonu Başkanı İbrahim Bayzan, Giresunlular Derneği Başkanı İbrahim Arslan, Bayburtlular Derneği Başkanı Ahmet Savaş Öztürk, Rizeliler Derneği Başkan Vekili Mustafa Karaali, Yeni Giresunlular Derneği Başkanı Alattin Karahasan ve Kastamonulular Derneği Başkanı Ali Akgün sahneye çıkarak, açıklamada bulundu. Dernek başkanları ortak yaptıkları açıklamada, Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk’a yaptığı çalışmalar nedeniyle teşekkür ettiler.

Gecede bir konuşma yapan Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, Yalova’nın ortak kaderi ve ortak geleceğini hemşehrileriyle birlikte paylaştıklarını söyledi. Bu nedenle şehirde yapılan yatırımlarda hemşehrilerinin görüşlerine oldukça önem verdiğini belirten Başkan Tutuk, göreve başlamasından bu yana Yalova tarihinde daha önce atılmamış adımları attıklarını söyledi. Tutuk, “Şehrimizin hak ettiği yatırımlara kavuşabilmesi için durmadan yorulmadan çalışmaya devam ediyoruz. Hemşehrilerimizin görüşlerine önem veriyoruz. Sizlerin görüşlerini de işin içine katarak bu şehirde büyük bir değişim ve dönüşümü başlattık. Altyapıdan üstyapıya birçok proje şehrimizde hayat bulmaya devam edecek" dedi.

Konuşmasında, Yalova Belediyesi’nin düzenlediği hemşehri dernekleri buluşmaları organizasyonlarına ve milli otomobil TOGG’un Yalova’ya getirtilerek vatandaşlarca deneme sürüşlerinde kullanılmasına yönelik yapılan eleştirilere de değinen Başkan Tutuk, “Daha düne kadar Karadeniz’imizin güzel insanlarını teröristlerle kıyaslayanlar, bugün çıkmışlar Yalova meydanında basın açıklaması yapıyor. Neymiş efendim? Mustafa Tutuk hemşehri dernekleri ile bir araya gelmesin diyorlar. Bizim burada hepimizin ortak paydası Yalova. Bizler hemşehri derneklerimizle, sizlerden aldığımız görüşler doğrultusunda yatırımlarımızı şekillendiriyoruz. Onlar kendi işine baksın. Bizler kendilerini bu belediyeyi devraldığımız zamandan beri iyi biliriz. Onlar için daha fazla bir şey söylemek istemiyorum. TOGG ile soğanı kıyaslayanlara, Karadeniz’imizin güzel insanlarını teröristlerle kıyaslayanlara Karadenizlilerimiz en güzel cevabı sandıkta verecek. Mustafa Tutuk hemşehrileriyle bundan sonra da buluşmaya devam edecek. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın” şeklinde konuştu.

Gecede Ak Parti İl Başkanı Umut Güçlü ile Milletvekilleri Ahmet Büyükgümüş ve Meliha Akyol da birer selamlama konuşması gerçekleştirdi. Tüm katılımcılarla yakından ilgilenen ve tokalaşan Başkan Tutuk’a Karadenizli derneklerin il başkanları tarafından teşekkür plaketi taktim edildi. ()